ΚΕΔΕ: Εξαγγελία που στέλνει στην ανεργία 3.200 εργαζόμενους – Επιστολή σε Σκουρλέτη | Pagenews.gr
Pagenews Team 27 Ιανουαρίου 2018, 10:36

Ειδικότερα ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ μέσω της επιστολής του, διατυπώνει την πλήρη αντίθεση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Πρώτου Βαθμού καθώς και των εργαζομένων, στην προοπτική ένταξης των παιδιών προσχολικής ηλικίας στην υποχρεωτική εκπαίδευση.

Πρόκειται για μία εξαγγελία που δε δύναται να εφαρμοστεί, υπογραμμίζει και προσθέτει ότι «θα έχει ως συνέπεια να επιβαρυνθούν οικονομικά περίπου 40.000 οικογένειες, να κλείσουν 1.600 δημοτικές δομές και να μείνουν άνεργοι πάνω από 3.200 εργαζόμενοι».

Παράλληλα επισημαίνει ότι απαιτούνται υποδομές και προσωπικό για την εφαρμογή μιας τέτοιας εξαγγελίας και σημειώνει ότι στην παρούσα φάση η εφαρμογή της χωρίς αυτές τις προϋποθέσεις, θα έχει δυσμενέστατες εκπαιδευτικές, κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες για τους γονείς και τα παιδιά που προέρχονται κυρίως από ευάλωτες και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες».

Ο κ. Πατούλης αναδεικνύει και μια σειρά κινδύνων που σχετίζονται με την απαξίωση, τη συρρίκνωση και την αποδόμηση ενός νευραλγικού τομέα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που είναι οι παιδικοί σταθμοί, οι οποίοι διαθέτουν εξειδικευμένο παιδαγωγικό και βοηθητικό προσωπικό και παρέχουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

Για όλους τους παραπάνω λόγους ζητεί από τον Υπουργό Εσωτερικών να προγραμματίσει άμεσα τη σχετική συνάντηση, με τη συμμετοχή της ΚΕΔΕ, του Υπουργείου Εσωτερικών, του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, του Υπουργείου Εργασίας και εκπροσώπων των συνδικαλιστικών οργάνων των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Δείτε την επιστολή εδώ.

TAGS: