Αθλητισμός

Ξεκάθαρος ο Βαρούχας για τα πέναλτι του ΠΑΟΚ

Ξεκάθαρος ο Βαρούχας για τα πέναλτι του ΠΑΟΚ
Ευνοήθηκε ο ΠΑΟΚ κόντρα στον Παναιτωλικό ή όχι;

Το πέναλτι που σφυρίχθηκε υπέρ του ΠΑΟΚ στο 85ο λεπτό του αγώνα στο Αγρίνιο και κατέληξε στο γκολ της νίκης για τον Δικέφαλο επί του Παναιτωλικού προκάλεσε «θύελλα» αντιδράσεων και διαμαρτυριών.

Από την πλευρά τους, ωστόσο, και οι Θεσσαλονικείς διαμαρτύρονται για ένα πέναλτι που θεωρούν ότι δεν δόθηκε υπέρ τους, στο 66ο λεπτό της αναμέτρησης.

Θέλοντας να διαλευκάνει τις δυο αμφισβητούμενες φάσεις, το Sportdog.gr επικοινώνησε με τον γνωστό καθηγητή διαιτησίας, Παναγιώτη Βαρούχα, και ζήτησε την γνώμη του.

Ο κ. Βαρούχας ήταν ξεκάθαρος, τονίζοντας ότι υπάρχει παράβαση σε αμφότερες τις φάσεις. Σύμφωνα με τον έμπειρο καθηγητή διαιτησίας, ορθώς καταλογίστηκε πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ στο 85’, ενώ ο διαιτητής Θάνος θα μπορούσε να έχει πράξει το ίδιο και στην φάση του 66’, όταν άφησε το παιχνίδι να συνεχιστεί!

Αναλυτικά, τα λεγόμενά του:

«Είναι δυο πέναλτι… μισά, που γίνονται ένα. Στην πρώτη φάση (σ.σ χέρι Μιχάι στο 66’), το χέρι βρίσκεται οριακά μεταξύ φυσικής και αφύσικης θέσης. Είναι μια παράβαση που εάν είχε καταλογίσει  ο διαιτητής, κανείς δεν θα μπορούσε να του πει τίποτα».

«Στη δεύτερη φάση ο παίκτης του Παναιτωλικού (σ.σ Μιχάι) τραβάει αυτόν του ΠΑΟΚ (σ.σ Βαρέλα) ενώ η μπάλα βρίσκεται στον αέρα και στη συνέχεια τον αφήνει. Υπάρχει παράβαση, δεν έχει σημασία αν τον τραβάει λίγο ή πολύ».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments