Ιταλία: Διασώθηκαν 83 μετανάστες βόρεια των λιβυκών ακτών – 4 νεκροί | Pagenews.gr
Pagenews Team 28 Ιανουαρίου 2018, 21:45

Ογδόντα τρεις μετανάστες διασώθηκαν και τρεις γυναίκες έχασαν τη ζωή τους από τη βύθιση φουσκωτής λέμβου, βόρεια των λιβυκών ακτών. 

Στις επιχειρήσεις διάσωσης πήραν μέρος μονάδες των μη κυβερνητικών οργανώσεων «Aquarius» και «SOS Mediteranèe, μέλη των οποίων διηγήθηκαν πως όταν έφτασαν στο σημείο του ναυαγίου, μέρος των μεταναστών που είχαν πέσει στην θάλασσα, είχαν ήδη χάσει τις αισθήσεις τους. 

 Γυναίκες και παιδιά σε κρίσιμη κατάσταση μεταφέρθηκαν με ελικόπτερα στο νοσοκομείο του Σφαξ, στην Τυνησία. Ένα παιδί τεσσάρων ετών δεν μπόρεσε να σωθεί, παρά τις άμεσες προσπάθειες των γιατρών. 

 Σύμφωνα με μέλη της ΜΚΟ «Aquarius», η λιβυκή ακτοφυλακή δεν τους επέτρεψε να προσεγγίσουν ένα άλλο πλεούμενο γεμάτο μετανάστες, το οποίο κινδύνευε να βυθιστεί. 

 Οι διασωθέντες, σε μαρτυρίες τους, αναφέρουν ότι από τη βύθιση της φουσκωτής λέμβου αγνοούνται περίπου είκοσι μετανάστες. Συνολικά, το τελευταίο εικοσιτετράωρο, διασώθηκαν περισσότεροι από οκτακόσιοι μετανάστες στην περιοχή της κεντρικής Μεσογείου. Πηγή: www.lifo.gr

TAGS: