Πορτογαλία: Ερευνα της αστυνομίας στο γραφείο του Μάριο Σεντένο | Pagenews.gr
Pagenews Team 28 Ιανουαρίου 2018, 17:29 28 Ιανουαρίου 2018, 17:29

Το υπουργείο Οικονομικών επιβεβαίωσε ότι διεξέγεται ερευνα στο γραφείο του νέου προέδρου του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, δηλώνοντας ότι συνεργάζεται ανοιχτά με όποια έρευνα και ότι θα διαθέσει στις δικαστικές αρχές ό,τι υλικό ζητηθεί.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο εισαγγελέας διέταξε έρευνα στο υπουργείο ωστόσο δήλωσε πως κανείς δεν έχει κατηγορηθεί μέχρι στιγμής για κανένα αδίκημα ενώ δεν ανέφερε καν το όνομα του Πορτογάλου υπουργού, ο οποίος ανέλαβε πρόσφατα την προεδρία του Eurogroup.

Σύμφωνα με την εβδομαδιαία εφημερίδα της Πορτογαλίας Expresso, όμως, η οποία επικαλείται ανώνυμες πηγές, η έρευνα επικεντρώνεται στην σχέση του Σεντένο με τον πρόεδρο της Μπενφίκα, Λουίς Βιέιρα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, εξετάζεται ενδεχόμενη εμπλοκή του Σεντένο σε ευνοϊκή φορολογική μεταχείριση του γιου του Βιέιρα ενώ γίνεται λόγος και για εισιτήρια που φέρεται να ζήτησε ο υπουργός από τον Βιέιρα για τον αγώνα Μπενφίκα – Πόρτο.

Εκπρόσωπος του υπ. Οικονομικών δήλωσε πώς το υπουργείο συνεργάζεται με τις Αρχές για το θέμα. Το υπουργείο έχει αρνηθεί στο παρελθόν οποιαδήποτε επαφή μεταξύ Σεντένο και Βιέιρα για την φορολογική κατάσταση του γιου του δεύτερου ή κυβερνητική ανάμειξη στην υπόθεση, ενώ για τα εισιτήρια επισημαίνει ότι δεν αποκτήθηκαν με παράνομο τρόπο.

TAGS: