Διεθνή

Ταγίπ Ερντογάν: Η Τουρκία θα καθαρίσει από τους τρομοκράτες τα σύνορά της με τη Συρία σε όλο το μήκος τους

Ταγίπ Ερντογάν: Η Τουρκία θα καθαρίσει από τους τρομοκράτες τα σύνορά της με τη Συρία σε όλο το μήκος τους
Oι τουρκικές δυνάμεις θα καθαρίσουν από τους τρομοκράτες τα σύνορα με τη Συρία, ανέφερε με δηλώσεις του ο Ταγίπ Ερντογάν.

Η Τουρκία θα καθαρίσει από τους τρομοκράτες τα σύνορά της με τη Συρία σε όλο το μήκος τους, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η δήλωση αυτή έγινε σε μια ένδειξη ότι η τουρκική επίθεση στην περιοχή του Αφρίν στη βόρεια Συρία, η οποία διαρκεί ήδη εννέα ημέρες, μπορεί να επεκταθεί περαιτέρω.

Μιλώντας σε συνέδριο του κυβερνώντος κόμματός του, του AKP, στη βόρεια επαρχία της Αμάσειας, ο Ερντογάν δήλωσε πως η Τουρκία θα εξασφαλίσει ότι οι Σύροι πρόσφυγες, τους οποίους φιλοξενεί, θα μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους μόλις καθαριστούν τα σύνορα από τους μαχητές.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους είχε επισημάνει ότι η επιχείρηση θα ολοκληρωθεί όταν επιτευχθούν οι σκοποί της.

«Οι ΗΠΑ λένε ότι η επιχείρηση δεν πρέπει να έχει ανοικτό χρονικό ορίζοντα. Ο πόλεμος όμως δεν είναι μαθηματική εξίσωση, η επιχείρηση θα τελειώσει όταν θα έχουμε επιτύχει τους σκοπούς μας», είπε.

Ο Τ. Ερντογάν πρόσθεσε ότι η Τουρκία δεν έχει σκοπό να διατηρήσει στρατιωτική παρουσία στα εδάφη τα οποία θα καταλάβει από τους Κούρδους της Συρίας, τους οποίους θεωρεί προέκταση του PKK, ωστόσο τόνισε ότι η Άγκυρα δεν έχει ανάγκη την έγκριση κανενός για τις ενέργειές της.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments