Οικονομία

Κλάους Ρέγκλινγκ: Εποπτεία και μετά το μνημόνιο

Κλάους Ρέγκλινγκ: Εποπτεία και μετά το μνημόνιο
Στην αποσαφήνιση πως οι συζητήσεις για την ελάφρυνση του χρέους ξεκινάνε τώρα και πως δεν μπορεί να προδικάσει το αποτέλεσμα τους προχώρησε ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ.

Στην εποπτεία της Ελλάδας μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, μίλησε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ, σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή».

Ο επικεφαλής του ESM δηλώνει ότι η ελληνική εποπτεία θα είναι όμοια με αυτή που είχαν και οι άλλες χώρες που δανείστηκαν και τονίζει ότι «υπάρχει μεταμνημονιακή εποπτεία, υπάρχει το σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης από τον ESM και αυτό θα συμβαίνει για πολλά χρόνια ακόμα».

Αν η Ελλάδα επιθυμεί περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους της, τότε σύμφωνα με τον κ. Ρέγκλινγκ «θα πρέπει να διασφαλιστεί ότι θα εφαρμόζονται τα συμφωνηθέντα, ότι δεν θα υπάρξει πισωγύρισμα μεταρρυθμίσεων και θα τηρηθούν οι υποσχέσεις σε σχέση με το πρωτογενές πλεόνασμα, με τις μελλοντικές φορολογικές πολιτικές, με τις ιδιωτικοποιήσεις, με τη μείωση των "κόκκινων" δανείων».

Συμπλήρωσε ότι οι δανειστές θέλουν να δουν τα μέτρα να υλοποιούνται και ότι δεν υπάρχει πισωγύρισμα στις μεταρρυθμίσεις.

Αναφορικά με την ελάφρυνση του χρέους, αναφέρει ότι τώρα οι συζητήσεις ξεκινάνε τώρα αλλά δεν μπορεί να προδικάσει το αποτέλεσμα τους.

Ολοκληρώνοντας, ο επικεφαλής του ESM σημειώνει ότι η συμμετοχή του Ταμείου στο μαξιλάρι ρευστότητας θα μπορούσε να φτάσει σε ένα ποσό 8-10 δισ. ευρώ και πως «η προσδοκία είναι ότι η Ελλάδα μπορεί να προσθέσει στο εν λόγω αποθεματικό από την έκδοση ομολόγων».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments