Ανδρέας Λοβέρδος: Η εξωτερική πολιτική ασκείται από ένα έωλο τρίγωνο | Pagenews.gr
Pagenews Team 28 Ιανουαρίου 2018, 09:45

Χρησιμοποιώντας τον τίτλο ενός βιβλίου που έγινε και ταινία "A bridge too far" ο κ.. Ανδρέας Λοβέρδος υποστηρίζει ότι η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον σκοπιανό ομόλογό του στο Νταβός "δεν εξασφάλισε δεσμευτική και ad perpetuum κατοχύρωση των εθνικών μας συμφερόντων", όπως αναφέρει χαρακτηριστικά .

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗ.ΣΥ επικρίνει έντονα την κυβερνητική τακτική επισημαίνοντας ότι "η εξωτερική πολιτική ασκείται από ένα έωλο τρίγωνο: Έναν αδύναμο πρωθυπουργό που λέει ναι σε όλα, έναν υπουργό Εξωτερικών που αποκλείει τις συναινέσεις και έναν καιροσκοπικό κυβερνητικό εταίρο".

Στρέφει τα πυρά του και προς την Αξιωματική Αντιπολίτευση για την αναθεώρηση της στάσης της υπό τον φόβο "μήπως υποστεί δημοσκοπικές απώλειες και μήπως περιπέσει σε κατάσταση εσωστρέφειας δεδομένα που παρώθησαν την ηγεσία της να εγκαταλείψει τη γραμμή του Βουκουρεστίου, που η ίδια είχε χαρακτηρίσει ως εθνική γραμμή".

Ο Ανδρέας Λοβέρδος θεωρεί πρόωρο το ερώτημα τι θα κάνει το Κίνημα Αλλαγής, ωστόσο τονίζει ότι είναι προηγουμένως απαραίτητο η πρόταση της κυβέρνησης να έχει την στήριξη και των ΑΝΕΛ και βεβαίως να έχει συμφωνήσει και η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ.

Εκφράζει ακόμη διαφωνία με τα συλλαλητήρια τα οποία δεν βοηθούν, όπως λέει, και προκλήθηκαν από την λανθασμένη τακτική της κυβέρνησης.

Όσον αφορά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την πορεία για καθαρή έξοδο που διακηρύσσει η κυβέρνηση ο κ. Λοβέρδος υπογραμμίζει πως "κανείς Έλληνας δεν μπορεί να πάρει στα σοβαρά το νέο ψευδοαφήγημα της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού για δήθεν έξοδο από το μνημόνιο".

TAGS: