Γιώργος Κουμουτσάκος για Σκοπιανό: «Όχι λύση απλά για τη λύση» | Pagenews.gr
Pagenews Team 28 Ιανουαρίου 2018, 08:03

Όπως μεταδίδει το skai.gr, ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, τόνισε: "Η κυβέρνηση αποκόπηκε τόσο από τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου τις οποίες κράτησαν στο σκοτάδι αναφορικά με την διαπραγμάτευση και αφετέρου αποκόπηκαν από την ψυχή των Ελλήνων με τους αφορισμούς για τα συλλαλητήρια".

"Έχει χαθεί μία σημαντική ευκαιρία για τη λύση του ζητήματος των Σκοπίων καθώς όντως η σημερινή κυβέρνηση των Σκοπίων εμφανίζει μεγαλύτερη διαλλακτικότητα από την κυβέρνηση Γκρούεφσκι", συμπλήρωσε.

Αναφορικά με το εάν η ΝΔ επιθυμεί τελικώς τη λύση του ζητήματος των Σκοπίων ο κ. Κουμουτσάκος σημείωσε: "Η Νέα Δημοκρατία εννοείται πως θέλει τη λύση του ζητήματος αλλά όχι με οποιαδήποτε λύση. Δεν επιθυμούμε λύση απλά για τη λύση. Βλέπω πως ο κ. Τσίπρας πορεύεται μόνος του απέναντι στην ιστορία και τις ευθύνες του. Ο κ. Νίμιτς μπορεί να έχει αποφασίσει για το όνομα αλλά χωρίς την συγκατάθεση της Ελλάδος δεν μπορεί να γίνει τίποτα".

Τέλος αναφερόμενος στο επερχόμενο συλλαλητήριο των Αθηνών ο κ. Κουμουτσάκος υπογράμμισε πως "πολλά πρόσωπα ανακατεύτηκαν στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης. Οι διοργανωτές θα πρέπει να προστατεύσουν την διοργάνωση από ακρότητες και τρελές εκφράσεις και φιλοδοξίες που φτάνουν μέχρι και την δημιουργία κομμάτων".

TAGS: