Ελλάδα

Κοζάνη: Κατάληψη στο Εργατικό Κέντρο από το ΠΑΜE (pics & vid)

Κοζάνη: Κατάληψη στο Εργατικό Κέντρο από το ΠΑΜE (pics & vid)
Κατάληψη έκαναν μέλη της Ταξικής Ενότητας στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης το απόγευμα σήμερα, ημέρα που ήταν προγραμματισμένη η διαδικασία εκλογής της Εφορευτικής Επιτροπής του Εργατικού Κέντρου, με τους συνέδρους να αποχωρούν λίγο μετά τις 19:00.

Mέλη του ΠΑΜΕ, προχώρησαν στην κατάληψη του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης με αφορμή την παρουσία της αστυνομίας έξω από το κτίριο.

Το Προεδρείο του 35ου Εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου, μετά απ’ όσα συνέβησαν χθες, κάλεσε τους συνέδρους, σήμερα Δευτέρα, στη συνέχιση της διαδικασίας εκλογής Εφορευτικής Επιτροπής, η οποία ήταν προγραμματισμένη για ώρα 19.00 – 21.00, με σκοπό τη συνέχιση των εργασιών του συνεδρίου.

Τα μέλη της Ταξικής Ενότητας (ΠΑΜΕ), προχώρησαν στην κατάληψη, για να διασφαλίσουν ότι δεν θα συνεχιστεί η, όπως υποστηρίζουν, παράνομη διαδικασία της εκλογής εφορευτικής επιτροπής χωρίς να έχει επικυρωθεί από το συνέδριο το σώμα των συνέδρων που έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν σε κάθε διαδικασία και για την εκλογή εφορευτικής επιτροπής.

Με αφορμή την κατάληψη, προκλήθηκε ένταση μεταξύ μελών της Ταξικής Ενότητας με τους εκπροσώπους της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ.

Οι συνδικαλιστικές παρατάξεις αντέδρασαν στην κατάληψη του χώρου του Ε.Κ. από το ΠΑΜΕ ζητώντας να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα για την ανάδειξη εφορευτικής Επιτροπής, στο πλαίσιο των εργασιών του συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης.

Εκ μέρους της Ταξικής Ενότητας, που πραγματοποίησε την κατάληψη, μίλησε στα ΜΜΕ ο Νόντας Στολτίδης, ενώ ο Άρης Κουρκουτας προσωρινός πρόεδρος ζήτησε να ανοίξουν οι πόρτες και να συνεχιστεί η διαδικασία ενώ αν χρειαστεί όπως είπε «υπάρχει και η λύση της άλλης εισόδου», χωρίς ωστόσο να γνωρίζει ότι και εκείνη είχε αποκλεισθεί.

«Αποχώρησε η δικαστική αντιπρόσωπος και δεν θα γίνει η εκλογική διαδικασία. Θα πρέπει να αποχωρήσουμε όλοι οι σύνεδροι και θα δούμε τι θα γίνει. Εμείς θα κάνουμε μια πρόταση στους συναδέλφους των παρατάξεων για κοινή λύση και αν δεν βρεθεί λύση θα δούμε τι θα γίνει. Ίσως απευθυνθούμε και στον Εισαγγελέα αν χρειαστεί…» δήλωσε ο προσωρινός πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου.

Τελικά, αναβλήθηκε η εκλογική διαδικασία ανάδειξης εφορευτικής επιτροπής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments