Μπανγκλαντές: Περισσότεροι από 100.000 πρόσφυγες Ροχίνγκια κινδυνεύουν από τους μουσώνες | Pagenews.gr
Pagenews Team 29 Ιανουαρίου 2018, 21:45 29 Ιανουαρίου 2018, 21:45

Παράλληλα, περισσότεροι από 900.000 Ροχίνγκια ζουν στην περιοχή Κοξ Μπαζάρ του Μπανγκλαντές, αφού περισσότερα από 660.000 μέλη της μειονοτικής αυτής ομάδας εγκατέλειψαν τη Μιανμάρ από τα τέλη Αυγούστου. Εργαζόμενοι σε οργανώσεις αρωγής προειδοποιούν ότι οι καταυλισμοί όπου διαμένουν είναι εντελώς ανεπαρκείς.

«Η εκτίμηση που έγινε για τους κινδύνους κατολισθήσεων και πλημμυρών κατέδειξε ότι τουλάχιστον 100.000 άνθρωποι κινδυνεύουν άμεσα και απαιτείται η μετεγκατάστασή τους σε νέες περιοχές ή μέσα στις συνοικίες όπου ζουν», επισημαίνεται στην έκθεση του ΟΗΕ.

Οι περισσότεροι από τους πρόσφυγες, σχεδόν 585.000, ζουν στην περιοχή Κουτουπαλόνγκ- Μπαλουκάλι. «Μεγάλο ποσοστό της γης δεν είναι κατάλληλη για την εγκατάσταση καταυλισμών καθώς υπάρχει υψηλός κίνδυνος πλημμυρών και κατολισθήσεων που επιδεινώνεται περαιτέρω από τον συνωστισμό και την ανέγερση καταλυμάτων στους λόφους», σημειώνει η έκθεση.

«Η έλλειψη χώρου παραμένει η βασική πρόκληση για την περιοχή καθώς οι καταυλισμοί είναι υπερπλήρεις γεγονός που προκαλεί ιδιαίτερα σκληρές συνθήκες διαβίωσης χωρίς χώρους για υποδομές και την παροχή υπηρεσιών. Επιπλέον ο συνωστισμός αυξάνει τις προκλήσεις στον τομέα ασφαλείας και ευνοεί το ξέσπασμα ασθενειών, όπως η επιδημία διφθερίτιδας που εξαπλώνεται στις περισσότερες περιοχές», σημειώνει η έκθεση.

TAGS: