Συντάξεις: Αναδρομικά έως και 1.970 ευρώ για παράνομες περικοπές | Pagenews.gr
Pagenews Team 29 Ιανουαρίου 2018, 11:23

Οι κρατήσεις γίνονται με βάση τις συντάξεις πριν τις περικοπές και όχι με βάση τα πραγματικά ποσά που λαμβάνουν γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα να πληρώνουν ήδη τις παλιές περικοπές με καπέλο.

Υπολογίζεται δε ότι τα ποσά που μπορούν να διεκδικήσουν ξεπερνούν σε πολλές περιπτώσεις τα 1.600 αλλά και τα 1.900 ευρώ, ανάλογα με τις μηνιαίες αποδοχές.

Οι παράνομες χρεώσεις για τις οποίες οι συνταξιούχοι μπορούν να ζητήσουν την επιστροφή των αναδρομικών ποσών που χρεώθηκαν αδικαιολόγητα ή εξαιτίας λάθους υπολογισμών είναι:

Οι μειώσεις που εφαρμόζουν τα ταμεία σε «εικονικό άθροισμα συντάξεων» από 5% έως 20%.

Οι μειώσεις από 3% έως 10% σε παλιές επικουρικές συντάξεις. Με το ν. 3986/2011 που ισχύει ακόμη, όσες επικουρικές είναι από 300 ευρώ και άνω έχουν μείωση από 3% έως 10%. Παρότι έγινε ο επανυπολογισμός επικουρικών συντάξεων σε χιλιάδες ενημερωτικά σημειώματα του ΕΤΕΑ οι συνταξιούχοι βλέπουν να έχουν για παράδειγμα μείωση σε ποσό που δεν εισπράττουν. Και εδώ το Ταμείο σε αρκετές περιπτώσεις έχει κρατήσει τις παλιές περικοπές που είχαν οι συνταξιούχοι όταν έπαιρναν επικουρική 400 ευρώ παρότι το νέο μικρό ποσό έπεσε στα 305 ευρώ.

Παράνομες χρεώσεις 50 ευρώ από τις αναδρομικές περικοπές του νόμου Κατρούγκαλου σε δικαιούχους επικουρικής σύνταξης.

TAGS: