Πολιτική

Ίμια: Η στιγμή που ο Πάνος Καμμένος καταθέτει στεφάνι (vid)

Ίμια: Η στιγμή που ο Πάνος Καμμένος καταθέτει στεφάνι (vid)
Στεφάνι στα Ίμια κατέθεσε ο Πάνος Καμμένος και οι Τούρκοι προκαλούν.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, επιβαίνων της κανονιοφόρου "Νικηφόρος" έριξε στεφάνι στον υγρό τάφο των αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού Παναγιώτη Βλαχάκου, Χριστοδούλου Καραθανάση και Έκτορα Γιαλοψού οι οποίοι έπεσαν κατά την εκτέλεση του καθήκοντος στα Ίμια

Απευθυνόμενος προς το προσωπικό της κανονιοφόρου, ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε και στο πρόσφατο περιστατικό στα Ίμια, εξαίροντας τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε την τουρκική πρόκληση, τονίζοντας τα εξής:

«Αποφασίσαμε να είμαστε εδώ, μαζί σας, στο «Νικηφόρος», γιατί όπως και όλα τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού και οι Ένοπλες Δυνάμεις, εν καιρώ ειρήνης ασκείστε σε συνθήκες πολέμου. Το αποδείξατε περίτρανα τις προηγούμενες ημέρες, όπου με άριστους ναυτικούς ελιγμούς, ακολουθώντας τους κανόνες του ναυτικού δικαίου και τις παραδόσεις του Πολεμικού μας Ναυτικού, χωρίς να δειλιάσετε ούτε ένα δευτερόλεπτο, αποδείξατε ότι είστε οι άριστοι όχι μόνο στην επίδειξη σημαίας, αλλά και στην προάσπιση της εθνικής μας κυριαρχίας και της εδαφικής μας ακεραιότητας. Γι` αυτόν ακριβώς τον λόγο, με τον κ. αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, αποφασίσαμε η ρίψη στεφάνου σήμερα να γίνει από το «Νικηφόρος». Σας ευχαριστούμε για την εξαιρετική δουλειά που κάνετε, ανταποκρινόμενοι στον όρκο σας. Αποτελείτε παράδειγμα για όλες τις Ένοπλες Δυνάμεις. Για τους ήρωες που «έφυγαν» υπερασπιζόμενοι την πατρίδα μας ένα είναι το σύνθημα: «Αθάνατοι»», κατέληξε.

Τον υπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευε ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης. Στην περιοχή βρίσκονταν ένα περιπολικό σκάφος του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, μια ακταιωρός της τουρκικής ακτοφυλακής και ένα τουρκικό ελικόπτερο, ενώ από ελληνικής πλευράς υπήρχε και ένα σκάφος του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Από τουρκικής πλευράς έγινε προσπάθεια να παρεμποδιστεί η εκδήλωση, ωστόσο έγιναν οι κατάλληλοι ελιγμοί από την κανονιοφόρο, η οποία τους εγκλώβισε και η ρίψη του στεφάνου έγινε ακριβώς στο σημείο όπου έπεσε το ελικόπτερο.

Οι Τούρκοι έκαναν προκλητικούς ελιγμούς παραβιάζοντας γι ακόμη μια φορά το δίκαιο της θάλασσας και τα χωρικά ύδατα της Ελλάδας όπως έλεγαν με νόημα πηγές από το Πολεμικό Ναυτικό.

Πληροφορίες από τον Ελληνικό θάλαμο επιχειρήσεων αναφέρουν πως ο κυβερνήτης της κανονιοφόρου Νικηφόρος είχε ενεργοποιήσει το ραντάρ πυροβολικού και είχε εγκλωβίσει τα πλοία των Τούρκων με το σύστημα διεύθυνσης βολής. Αυτό έγινε αντιληπτό από τα τουρκικά ραντάρ με αποτέλεσμα οι προκλήσεις τους να παραμείνουν δια ασυρμάτου.

Διαβάστε επίσης: Ίμια: Τουρκικό σκάφος προσπάθησε να εμποδίσει τον υπουργό Άμυνας να αποτίσει φόρο τιμής στους πεσόντες του 1996 (pics)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments