Νίκος Κοτζιάς: Δεν υφίσταται «τσάμικο» ζήτημα για την Ελλάδα | Pagenews.gr
Pagenews Team 29 Ιανουαρίου 2018, 16:47

«Δεν υφίσταται "τσάμικο" ζήτημα και ασφαλώς δεν αποτελεί αντικείμενο συζήτησης μεταξύ των δύο πλευρών» απαντά ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς με επιστολή του σε ερώτηση του τομεάρχη Εξωτερικών της Ν.Δ. Γιώργου Κουμουτσάκου, σχετικά με το περιεχόμενο των πρόσφατων συνομιλιών που είχε ο ΥΠΕΞ με τον Αλβανό ομόλογό του, Ντιτμίρ Μπουσάτι.

Οι διπλωματικές πηγές επισήμαναν πως δηλώσεις σαν κι αυτές του κ. Μπουσάτι ουδόλως συμβάλλουν στην προώθηση της όποιας μελλοντικής ευρωπαϊκής πορείας της Αλβανίας, ούτε βοηθούν τον διάλογο ανάμεσα στις δύο χώρες.

Η Αθήνα εξάλλου, έχει θέσει σειρά προϋποθέσεων για την προώθηση της αλβανικής υποψηφιότητας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με αιχμή τον σεβασμό των μειονοτικών δικαιωμάτων σε περιοχές όπως η Χειμάρρα.

Από την πλευρά του, ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος κάλεσε το υπουργείο Εξωτερικών να λάβει δημόσια θέση όσον αφορά τις δηλώσεις Μπουσάτι.

Παράλληλα κατηγόρησε το ΥΠΕΞ για διαπραγματεύσεις εν κρυπτώ και ερήμην της αντιπολίτευσης.

«Η εμμονή στη νοοτροπία της κρυφής διπλωματίας είναι βαθιά αντιδημοκρατική, εμποδίζει τη διαμόρφωση συγκλίσεων στα εθνικά θέματα και έτσι αδυνατίζει σοβαρά τη θέση της χώρας», δήλωσε ο κ. Κουμουτσάκος.

TAGS: