Πάνος Καμμένος: Διαψεύδει τα σενάρια περί αποχώρησης από την κυβέρνηση | Pagenews.gr
Pagenews Team 29 Ιανουαρίου 2018, 17:11 29 Ιανουαρίου 2018, 17:11

Ο υπουργός Εθνικής άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος διαψέυει τα σενάρια περί αποχώρησης από την κυβέρνηση στην περίπτωση που έρθει στη Βουλή προς ψήφιση πρόταση για σύνθετη ονομασία των Σκοπίων, η οποία να περιλαμβάνει και τον όρο «Μακεδονία», μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Δεν υπάρχει τέτοια είδηση» δήλωσε χαρακτηριστικά, διαψεύδοντας δημοσίευμα στην ιστοσελίδα real.gr το οποίο αναφέρει πως, σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας, ο κ. Καμμένος «θα αποχωρήσει από μέλος της κυβέρνησης, εφόσον στη Βουλή έρθει προς ψήφιση πρόταση «για σύνθετη ονομασία που θα περιλαμβάνει και τον όρο «Μακεδονία» ως γεωγραφικό ή χρονικό προσδιορισμό ακόμα και στη σλάβικη γραφή».

«Εμπιστευόμαστε τον κ. Κοτζιά να διαπραγματευθεί, επιθυμούμε λύση, αλλά με τον απαράβατο όρο που εμείς θέτουμε» -σ.σ. τη μη χρήση του όρου «Μακεδονία» στην ονομασία των Σκοπίων- ξεκαθάρισε ο Πάνος Καμμένος.

Όσον αφορά στην κυβερνητική συνεργασία, ήταν ξεκάθαρος, υπογραμμίζοντας ότι ότι «οι ΑΝΕΛ κάναμε μία έντιμη συμφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και αυτή την έντιμη συμφωνία θα την τιμήσουμε μέχρι το τέλος, μέχρι το τέλος της τετραετίας».

«Θεωρούμε ότι σε σύντονο χρονικό διάστημα ο κόσμος θα αντιληφθεί τη σημασία αυτής της συνεργασίας» προσέθεσε, ενώ άφησε αιχμές κατά της ΝΔ: «Σε εκείνους που κάνουν σενάρια, αλλά και στην αξιωματική αντιπολίτευση. Η δική μας θέση είναι καθαρή. Εκείνοι είναι που πρέπει να αποφασίσουν με ποια πολιτική είναι. Με τις θέσεις του Βουκουρεστίου, τη θέση του κ. Καραμανλή ή τη θέση που εκφράζει δημόσια ο κ. Μητσοτάκης; Ας λύσουν αυτοί τα προβλήματά τους και ας παρακολουθήσουν το κυβερνητικό έργο».

«Δεν πιστεύω ότι στη σύνοδο του ΝΑΤΟ θα έχουν προχωρήσει τόσο πολύ οι διαπραγματεύσεις» προσέθεσε, ενώ ζήτησε να παραιτηθούν τα Σκόπια, μέσω συνταγματικών αλλαγών, από αλυτρωτικές διεκδικήσεις.

Ερωτηθείς, δε, για το συλλαλητήριο υπέρ της Μακεδονίας την προσεχή Κυριακή, 4 Φεβρουαρίου, στο Σύνταγμα, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε ότι την Κυριακή δεν θα βρίσκεται στην Ελλάδα.


Θανάσης Παπαχριστόπουλος: Ούτε μία στο δισεκατομμύριο να πέσει η κυβέρνηση«Δεν υπάρχει ούτε μια περίπτωση στο δισεκατομμύριο να πέσει η κυβέρνηση», τόνισε ο γραμματέας της Κ.Ο. των ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος, προσερχόμενος στη κοινή συνεδρίαση του εκτελεστικού και της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος. 

Όπως είπε, με τον ΣΥΡΙΖΑ τους ΑΝΕΛ ενώνουν ακόμα η μάχη κατά της διαφθοράς, της διαπλοκής, της μιντιακής δικτατορίας και ενός πολιτικού συστήματος που μας έφερε ως εδώ.

Όσον αφορά το θέμα με την ΠΓΔΜ, ο κ. Παπαχριστόπουλος ανέφερε ότι προτιμά να αφήνει την διαπραγμάτευση σε αυτούς που έχουν περισσότερη γνώση.

Ο κ. Παπαχριστόπουλος διέψευσε τα σενάρια αποσταθεροποίησης, εξέφρασε τη στήριξή του στην κυβέρνηση. «Είμαι γραμματέας της ΚΟ, δεν έχω καμία κόντρα με κανένα μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε εγώ, ούτε ο Πρόεδρος. Κάντε λίγο υπομονή, δεν υπάρχει ούτε μια στο δισεκατομμύριο πιθανότητα να πέσει η κυβέρνηση», συμπλήρωσε. 

Ο Πάνος Καμμένος, από την πλευρά του, προσερχόμενος όταν οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν, επικαλούμενοι δημοσίευμα της real αν θα παραιτηθεί σε περίπτωση σύνθετης ονομασίας, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ απάντησε πως «η real βγάζει κάθε μέρα μια είδηση, δεν υπάρχουν τέτοιες ειδήσεις, λυπάμαι πολύ».

TAGS: