Ρούβεν Ριβλίν: Οι καινοτομίες της Ελλάδας άλλαξαν τον κόσμο | Pagenews.gr
Pagenews Team 29 Ιανουαρίου 2018, 20:05 29 Ιανουαρίου 2018, 20:05

«Κάθε οκτώ ώρες γεννιέται στο Ισραήλ μια start-up επιχείρηση και οι ιδρυτές της θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο. Είναι κάτι που μας κάνει υπερήφανους», ανέφερε ο Ισραηλινός Πρόεδρος Ρούβεν Ριβλίν, στην αντιφώνησή του κατά το επίσημο δείπνο προς τιμήν του στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο Πρόεδρος του Ισραήλ επεσήμανε ότι «το DNA μερικών από αυτές τις καινοτομίες σχετίζεται με το ελληνικό DNA. Οι καινοτομίες της Ελλάδας άλλαξαν τον κόσμο, όχι στο πολύ μακρινό παρελθόν», συμπλήρωσε και αναφέρθηκε στο Τεστ Παπ και τον ιατρό Γεώργιο Παπανικολάου.

Στάθηκε επίσης στους τομείς συνεργασίας Ελλάδας – Ισραήλ, ενώ σημείωσε ότι θα τοποθετήσει τον θεμέλιο λίθο του Μουσείου Ολοκαυτώματος στην Θεσσαλονίκη.

Εξέφρασε επιπλέον την ανησυχία του Ισραήλ για την άνοδο των ναζιστικών δυνάμεων στον πολιτικό κόσμο της Ελλάδος και εξήρε την σταθερή θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού απέναντι στον ναζισμό.

Επεσήμανε, δε, ότι «μεγάλες αυτοκρατορίες γύρω μας εξαφανίστηκαν, ακόμα και εκείνη του Μεγάλου Αλέξανδρου διαλύθηκε μετά τον θάνατό του, αντίθετα έμειναν τα μικρά βασίλεια, όπως η Αθήνα και η Ιερουσαλήμ, οι πόλεις που δημιούργησαν τον δυτικό πολιτισμό».TAGS: