Σταύρος Θεοδωράκης: Όσοι πολεμούν τη λύση στο Σκοπιανό, υπερασπίζονται τη «Δημοκρατία της Μακεδονίας» (vid) | Pagenews.gr
Pagenews Team 29 Ιανουαρίου 2018, 07:02 29 Ιανουαρίου 2018, 7:02

«Δεν χαρίζουμε τις εθνικές υποθέσεις στους ακροδεξιούς», τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης μεταξύ άλλων μιλώντας για το Σκοπιανό.

Υπάρχουν πολλά ονόματα που δίνουν λύση, μια σλαβική λέξη μπορεί να μας καλύπτει πλήρως είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού. «Είμαστε υπέρ μιας σύνθετης λύσης που όμως θα συνοδεύεται με δεσμευτικές εγγυήσεις και τον αλυτρωτισμό», υπογράμμισε.

«Η κυβέρνηση κάνει το ένας λάθος μετά το άλλο», είπε ενώ αναφερόμενος στον κ Καμμένο τόνισε πως είναι επικίνδυνο και γελοίο υπουργός να έχει διαφορετική άποψη για σημαντικά θέματα και να εκθέτει τη χώρα. «Η ευθύνη της κυβέρνησης για τη διγλωσσία είναι τεράστια. Πρέπει να εξασφαλίζει την ελάχιστη υπευθυνότητα μέσα στο κόμμα», σημείωσε. 

Αναφερόμενος στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης σχολίασε ότι «όταν οι ομιλητές είναι ακροδεξιοί όταν λένε επικίνδυνα πράγματα για την χώρα σου, παίρνεις το καπελάκι σου και φεύγεις. Οι ομιλητές αυτής της υπόθεσης ήταν ακροδεξιοί. Ακούω τις ομιλίες και φρίττω». 

«Δεν χαρίζουμε τις εθνικές υποθέσεις στους ακροδεξιούς. Δεν είναι ο στρατός που θα μας σώσει στο θέμα των Σκοπίων», τόνισε.

Ο κύριος Θεοδωράκης σχολιάζοντας τα σενάρια για συγκυβέρνηση του Κινήματος Αλλαγής με τον ΣΥΡΙΖΑ, στην θέση των ΑΝΕΛ, ανέφερε, «δεν υπάρχουν πολλοί πρόθυμοι στην αντιπολίτευση και δεν υπάρχει κανείς πρόθυμος να αντικαταστήσει τον κ Καμμένο. Δεν υπάρχει περίπτωση να συμμετάσχουμε σε ένα τέτοιο κυβερνητικό σχήμα. Δεν μας ενδιαφέρει κανένα υπουργείο με πρωθυπουργό τον κ Τσίπρα».

TAGS: