Πολιτισμός

Lynyrd Skynyrd: Τέλος οι συναυλίες

Lynyrd Skynyrd: Τέλος οι συναυλίες
Τίτλοι τέλους και για τους Lynyrd Skynard οι οποίοι ανακοίνωσαν ότι στις 4 Μαΐου θα αποχωρίσουν από τις μουσικές σκηνές.

Στις 4 Μαΐου, οι Lynyrd Skynyrd «μπαρκάρουν» στην τελευταία τους τουρνέ, 45 ολόκληρα χρόνια μετά το άλμπουμ με το οποίο, το 1973, έκαναν το ντεμπούτο τους. Στο οποίο ακούσαμε το «Gimme Three Steps», το «Simple Man» και, βεβαίως, το «Free Bird».

Η «Last of the Street Survivors Farewell Tour» ξεκινά στο Coral Sky Amphitheater, στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα και κλείνει στο Cellars Amphitheater, στο Λέικγουντ της Ατλάντα (την 1η Σεπτεμβρίου).

Το 1977, τραγωδία χτύπησε την μπάντα: σε πτώση αεροσκάφους χάθηκε ο τραγουδιστής των Lynyrd Skynyrd, Ρόνι βαν Ζαντ, ο κιθαρίστας Στιβ Γκέινς, η Κάσι Γκέινς (μπακάπ φωνή) και άλλοι. Ξαναμαζεύτηκαν το 1987, με τραγουδιστή τον Τζόνι βαν Ζαντ, τον αδελφό του Ρόνι. Τις τελευταίες τρεις δεκαετίες, το γκρουπ έκανε τουρνέ με αυτή τη σύνθεση και ηχογράφησε κάποια άλμπουμ, το τελευταίο από τα οποία ήταν το «Dyin’ Breed», το 2012. Το μοναδικό ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος που παίζει σήμερα είναι ο κιθαρίστας Γκάρι Ρόμπινσον.

Μαζί τους, στην αποχαιρετιστήρια τουρνέ θα είναι οι Kid Rock, Hank Williams Jr. και Bad Company (μεταξύ άλλων).

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments