Αυτοδιοίκηση

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Νικήτρια της βράβευσης για τον καλύτερο ελληνικό τουριστικό προορισμό

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Νικήτρια της βράβευσης για τον καλύτερο ελληνικό τουριστικό προορισμό
Σε πρόκληση για την περαιτέρω αναβάθμιση των τουριστικών προορισμών αναδεικνύεται η επιβράβευση των περιοχών που συμμετείχαν φέτος στο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «Ευρωπαϊκοί Προορισμοί Αριστείας» («European Destinations of Excellence» EDEN), με θέμα του φετινού διαγωνισμού τον «Πολιτιστικό Τουρισμό - Cultural Tourism». Νικήτρια η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Σε ειδική τελετή που έλαβε χώρα σήμερα στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης έγινε η βράβευση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, που αναδείχτηκε για το 2016-2017, ως νικητής ελληνικός τουριστικός προορισμός λόγω της πολιτιστικής αξίας των προτεινόμενων πολιτιστικών πόρων της και της άρτιας τεκμηρίωσης της πρότασής της. 

Στο πλαίσιο του εν λόγω προγράμματος ως επιλαχόντες προορισμοί αναδείχτηκαν, επίσης, οι Δήμοι Βέροιας, Δωδώνης, Λαρισαίων και Τήνου.

Στην παρέμβαση της, η γενική γραμματέας του υπουργείου Τουρισμού Ευρυδίκη Κουρνέτα στάθηκε στη σημασία του πολιτισμικού τουρισμού υπογραμμίζοντας ότι πλέον αυξάνεται ο αριθμός των τουριστών που επιλέγουν ένα προορισμό με βάση το πολιτισμικό του στίγμα και επεσήμανε ότι πλέον ο πολιτισμικός τουρισμός τρέχει με ρυθμό ανάπτυξης 15% και ο μαζικός με 8%, πάντα με στοιχεία του Παγκοσμίου Οργανισμού Τουρισμού. Αναφερόμενη εξάλλου και στα στοιχεία που αφορούν την πορεία του ελληνικού τουρισμού το 2017 σημείωσε ότι οι αφίξεις ανήλθαν συνολικά στα 30 εκατομμύρια τουρίστες, ενώ οι προκρατήσεις για το 2018 -που «τρέχουν» με διψήφιο νούμερο- φανερώνουν μια εξίσου καλή χρονιά σε σχέση με το 2017. 

Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Κωνσταντίνος Τσέγας σημείωσε ότι τα εν λόγω βραβεία είναι κίνητρα για τις τοπικές κοινωνίες να μεταμορφωθούν σε προορισμούς πρώτης γραμμής. Αναφερόμενος στη βράβευση της Δυτικής Ελλάδας σημείωσε ότι είναι ένας πολύτιμος κρυμμένος θησαυρός της χώρας και η τωρινή βράβευσή της, θα αποτελέσει το εφαλτήριο για την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξή της.

Παραλαμβάνοντας το πρώτο βραβείο για λογαριασμό της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ο περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας τόνισε, ότι είναι μια «ξεχωριστή στιγμή για την περιφέρεια που έρχεται σε συνέχεια μιας ακόμη βράβευσης, αυτής της Ευρωπαϊκής Επιχειρηματικής Περιφέρειας». Ο κ. Κατσιφάρας έκανε λόγο για την ευθύνη που έχει η περιφέρεια να αξιοποιήσει τα πλεονεκτήματά της, ώστε να αναβαθμίσει το τουριστικό της προϊόν. Το πρόγραμμα EDEN αποτελεί μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που ξεκίνησε το 2006, με στόχο την ανάδειξη νέων τουριστικών προορισμών, μη παραδοσιακών και μη αναπτυγμένων τουριστικά, οι οποίοι αναπτύσσονται σύμφωνα με τις αρχές της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης.

Τόσο ο ελληνικός «νικητής» προορισμός, όσο και οι νικητές προορισμοί των λοιπών κρατών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα EDEN θα προβληθούν, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, μέσω δράσεων προβολής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ θα βραβευθούν και σε σχετική εκδήλωση, που θα διοργανώσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την άνοιξη του 2018.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments