Ελλάδα

Δημοσκόπηση για το Σκοπιανό: Το 60% των Ελλήνων λέει “όχι” σε σύνθετη ονομασία με τον όρο Μακεδονία

Δημοσκόπηση για το Σκοπιανό: Το 60% των Ελλήνων λέει “όχι” σε σύνθετη ονομασία με τον όρο Μακεδονία
Ηχηρό "όχι" των Ελλήνων για σύνθετη ονομασία που να εμπεριέχει τη λέξη "Μακεδονία" για το Σκοπιανό. Θετικός ο αντίκτυπος για τα συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

«Όχι» σε σύνθετη ονομασία για το Σκοπιανό που θα εμπεριέχει τον όρο «Μακεδονία» λέει το 59% των ερωτηθέντων, έναντι 35% που συμφωνούν με σύνθετη ονομασία σε δημοσκόπηση της Pulse και του Action24.

Στην ίδια δημοσκόπηση – που παρουσιάστηκε στην εκπομπή Evening Report με τον Γιώργο Κουβαρά – το 65% των ερωτηθέντων αξιολογεί θετικά τα συλλαλητήρια και αντίστοιχες ενέργειες για το «Σκοπιανό».

Ανάμεσά τους και η πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι σε ποσοστό 57% κρίνουν σίγουρα και μάλλον θετικά τα συλλαλητήρια.

Στο γκάλοπ της Pulse το 72% των ερωτηθέντων θεωρούν το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ πολύ ή αρκετά σημαντικό για τη χώρα.

Το 32% των ερωτηθέντων δείχνουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη για τη διαχείριση και λύση του Σκοπιανού στον Κυριάκο Μητσοτάκη έναντι 24% που εμπιστεύονται τον Αλέξη Τσίπρα.

Στην πρόθεση ψήφου με Αναγωγή επί των Εγκύρων η ΝΔ προηγείται με 32% έναντι ποσοστού 21% του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά

ΝΔ: 32%ΣΥΡΙΖΑ: 21%Κίνημα Αλλαγής 9%,Χρυσή Αυγή 8,5%,ΚΚΕ 5,5%,Ανεξάρτητοι Έλληνες 2%Ένωση Κεντρώων 2%Λαϊκή Ενότητα 1%ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%Πλεύση Ελευθερίας 1%Ελληνική Λύση (Βελόπουλος) 1%

Στην καταλληλότητα για την Πρωθυπουργία ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 32% έναντι 24% του Αλέξη Τσίπρα, ενώ το 41% απαντά κανένας από τους δύο.

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με 59% έναντι 23% του ΣΥΡΙΖΑ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments