Πόσα χρήματα νομίζεις ότι έχει ο Κιμ Γιονγκ Ουν; Μη βιαστείς να απαντήσεις… | Pagenews.gr
Pagenews Team 30 Ιανουαρίου 2018, 14:23

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν οργάνωσε μια σειρά από ακριβές πυρηνικές δοκιμές από τότε που ανέλαβε την ηγεσία της Βόρειας Κορέας μετά τον θάνατο του πατέρα του Kim Jong-il το 2011, αναφέρει η Sun.

Λόγω των πυρηνικών δοκιμών έκαναν φτερά και τα κεφάλαια που κληρονόμησε σύμφωνα με πηγές στην Κίνα που έχουν στενούς δεσμούς με την ελίτ στην Πιονγκγιάνγκ.

«Λόγω των υπερβολικών δαπανών του Κιμ Γιονγκ Ουν, στερεύουν τα κεφάλαια που του άφησε ο πατέρας του. Το μεγαλύτερο μέρος της χρηματοδότησης για την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων και πυραύλων προερχόταν από τα κεφάλαια που του άφησε» τόνισε πηγή που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της.


Ο Κιμ Γιονγκ Ουν ψάχνει χρήμα στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ανέφερε επίσης ότι διέθεσε τεράστια κεφάλαια για την ανάπτυξη του δρόμου Ryomyong στην Πιονγιάνγκ και το χιονοδρομικό κέντρο Masikryong. Αντίκτυπο ενδέχεται να είχαν και οι διεθνείς κυρώσεις τη στιγμή που εκατομμύρια πολίτες στη Βόρεια Κορέα ζουν στα όρια της πείνας.

Σε μια προσπάθεια να αυξήσει τα έσοδα ο Κιμ Γιονγκ Ουν αποφάσισε η χώρα του να πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν τον Φεβρουάριο στη Νότια Κορέα.

Ελπίζει σε κεφάλαια από τη Σεούλ, γυρνώντας σε πρακτικές του 1990 και του 2000. Τότε που η Νότια Κορέα προσέφερε επιδοτήσεις στον Βορρά σε αντάλλαγμα για ειρηνικές σχέσεις.

«Θα υπάρξει ανάπτυξη των σχέσεων κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων της Πιονγκγιάνγκ» εκτιμά δεύτερη πηγή από την Κίνα. «Αν ωστόσο δεν ικανοποιηθούν στην Πιονγιάνγκ θα επιδεινωθούν οι δεσμοί Βορρά – Νότου».

«Τους άκουσα να ανησυχούν για ανεπαρκή κεφάλαια στο Γραφείο 39 αρκετές φορές», δήλωσε η ανώνυμη πηγή. Αν και το ποσόν που κληροδότησε στον Κιμ Γιονγκ Ουν ο πατέρας του δεν έχει αποκαλυφθεί, ο νεαρός δικτάτορας έχει μέχρι σήμερα πραγματοποιήσει τέσσερις από τις έξι συνολικά πυρηνικές δοκιμές της Βόρειας Κορέας και έχει εκτοξεύσει περισσότερους πυραύλους από τους προκατόχους του ενώ για πρώτη φορά εκείνος έχει προχωρήσει στην εκτόξευση διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου. 

Πάντως, κυβερνητικοί αναλυτές από τη Νότιο Κορέα εκτιμούν ότι οι πυρηνικές δαπάνες της Βόρειας Κορέας ανέρχονται από 1.1 έως 3.2 δισ.δολάρια.

TAGS: