Πολιτική

Μαρία Σπυράκη: Να απαλειφθούν οι αλυτρωτικές αναφορές στο Σύνταγμα της ΠΓΔΜ

Μαρία Σπυράκη: Να απαλειφθούν οι αλυτρωτικές αναφορές στο Σύνταγμα της ΠΓΔΜ
«Επιμένουμε στην απάλειψη όλων των αλυτρωτικών αναφορών στο Σύνταγμα της ΠΓΔΜ και δεν δεχόμαστε τεμαχισμό της λύσης της FYROM» υπογράμμισε η Μαρία Σπυράκη.

Η Μαρία Σπυράκη με παρέμβασή της στην προπαρασκευαστική συνεδρίαση της Μεικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ε.Ε. – ΠΓΔΜ, στις Βρυξέλλες επανέλαβε ότι πρέπει να απαλειφθούν οι αλυτρωτικές αναφορές στο Σύνταγμα της ΠΓΔΜ, πριν την επίσημη συνεδρίαση που έχει οριστεί για τις 7 και 8 Φεβρουαρίου στο Στρασβούργο, με τη συμμετοχή ευρωβουλευτών και βουλευτών του κοινοβουλίου της ΠΓΔΜ.

Στην παρέμβασή της η κ. Σπυράκη τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι «υπέρ μιας λύσης μίας λύσης-πακέτο που θα περιλαμβάνει μία ονομασία έναντι όλων και θέτει ως προϋπόθεση αλλαγή του Συντάγματος, ώστε να διαγραφούν όλες οι αναφορές που θα μπορούσαν να εκληφθούν ως αλυτρωτικές, προκειμένου να έχουμε ξεκάθαρες ενδείξεις από την ΠΓΔΜ ότι η χώρα – όλοι οι εμπλεκόμενοι στην πολιτική ζωή και όχι μόνο η παρούσα κυβέρνηση- είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί».

Η ευρωβουλευτής της Ν.Δ. διευκρίνισε ότι «η Ελλάδα δεν πρέπει και δεν μπορεί να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις όσο υπάρχουν αναφορές στο φερόμενο ως ”Μακεδονικό έθνος” όπως το επικαλέστηκε μάλιστα ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ, ο πρέσβης Μάθιου Νίμιτς για άλλη μια φορά».

Επισήμανε τέλος ότι «είναι οι πολίτες που καθορίζουν το μέλλον της χώρας τους και γράφουν την ιστορία της, και ο ελληνικός λαός έχει δείξει πάρα πολύ μεγάλη ευαισθησία στο θέμα αυτό». Συνεπώς, κατέληξε, «επιμένουμε σε μία ολοκληρωμένη λύση η οποία θα περιλαμβάνει και θα επιλύει όλα τα παραπάνω θέματα μονομιάς και έναντι όλων».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments