Υγεία

Πόνος στη μέση: 7 τροφές για την αντιμετώπισή του

Πόνος στη μέση: 7 τροφές για την αντιμετώπισή του
Εκτός από την φαρμακευτική αγωγή που σας συνιστά ο γιατρός σας, υπάρχουν ορισμένες τροφές που μπορούν να σας βοηθήσουν εάν αντιμετωπίζετε πόνο στη μέση.

Ο πόνος στη μέση είναι σύνηθες φαινόμενο και παράλληλα με την αγωγή που ενδεχομένως να ακολουθείτε, υπάρχουν 7 τροφές, που μπορούν να σας βοηθήσουν επικουρικά, πάντα με τη σύμφωνη γνώμη φυσικά του γιατρού σας.

ΕλαιόλαδοΕίναι αποδεδειγμένο ότι έχει πολλά οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων των αντιφλεγμονωδών δυνατοτήτων του. Είναι επίσης γεμάτο με αντιοξειδωτικά, ένα από τα οποία ονομάζεται oleocanthal, μια χημική ουσία που βασικά αποδείχθηκε ότι λειτουργεί σαν ιβουπροφαίνη για τον πόνο στο σώμα. 

ΤζίντζερΠεριέχει εξαιρετικά ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ουσίες, οι οποίες έχουν αποδειχθεί ότι μειώνουν σημαντικά τον πόνο σε όσους πάσχουν από αρθριτικά. 

ΚουρκουμάςΠρόκειται για την υπερτροφή των υπερτροφών και όχι άδικα αφού η κουρκουμίνη που περιέχει, είναι ένας πολύ ισχυρός αντιοξειδωτικός και αντιφελγμονώδης παράγοντας. 

ΚαφέςΠεριέχει αντιφλεγμονώδεις ουσίες, όπως οι πολυφαινόλες, οι οποίες βοηθούν στη μείωση του πόνου. 

Ξηροί καρποίΤα αμύγδαλα, τα πεκάν, τα καρύδια και τα καρύδια Βραζιλίας αποτελούν άριστες επιλογές, αν ψάχνεις για πηγές αντιφλεγμονώδων ουσιών. 

Κόκκινα σταφύλιαΠεριέχουν μια αντιφλεγμονώδη ουσία, που ονομάζεται ρεσβερατρόλη και η οποία συναντάται επίσης σε μούρα και φιστίκια (αλλά για κάποιο περίεργο λόγο όχι στα πράσινα σταφύλια). Σύμφωνα μάλιστα με έρευνα του Dr. Mark Flannery, ο συνδυασμός ρεσβερατρόλης και κουρκουμά ενισχύει τα συνολικά αντιφλεγμονώδη οφέλη. 

ΘυμάριΑν και οι επιστήμονες δεν κατανοούν πλήρως πώς τα καταφέρνει, το θυμάρι μπορεί ουσιαστικά να μειώσει την αντίληψή σου για τον πόνο, ενεργώντας ως φυσικό παυσίπονο. 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments