Αθλητισμός

Κρίσιμη τοποθέτηση Χριστοφορίδη για τον Άρη

Κρίσιμη τοποθέτηση Χριστοφορίδη για τον Άρη
Τι δήλωσε για το θέμα του Λάσκαρη, την επόμενη ημέρα στην ΚΑΕ αλλά και το ζήτημα της μεταβίβασης των μετοχών.

Ο νομικός και πρώην μέλος του Δ.Σ της ΚΑΕ Άρης, Σπύρος Χριστοφορίδης, παραχώρησε δηλώσεις στον ραδιοφωνικό σταθμό ”Libero” για τα νέα δεδομένα που πάνε να δημιουργηθούν στην ΚΑΕ, τον Νίκο Λάσκαρη αλλά και τις μετοχές.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Χριστοφορίδη;

Για τις μετοχές: «Υπάρχει έγγραφο στην ΕΕΑ ότι οι μετοχές είναι δεσμευμένες. Οτιδήποτε και αν πούμε εμείς, θεωρώ ότι θα κολλήσει οποιαδήποτε μεταβίβαση στην ΕΕΑ. Ακόμα και αν βρεθεί κάποιος να πειστεί ότι η απόφαση δεν ισχύει και πειστεί από τον κ. Λάσκαρη, θεωρώ ότι θα κολλήσουν. Εάν δεν υπάρξει υπογραφή σε ΑΜΚ του συνόλου των μετόχων, και μετά παραίτηση των υφισταμένων μετόχων, δε μπορεί κανείς να πάρει ούτε μια μετοχή.

Πριν λίγους μήνες με τον Θωμά Νικολό ο οποίος παραιτήθηκε σήμερα, κάναμε συζητήσεις με τον Μάνο Λάσκαρη να γίνει μια δοκιμαστική μεταβίβαση 10 μετοχών, που ήμουν και πρόθυμος να πληρώσω τον φόρο, για να δούμε αν θα περάσει από την ΔΟΕ και μετά από την ΕΕΑ. Δεν έλαβε έγκριση από τον Νίκο, και το θέμα έμεινε εκεί. Ακόμα περιμένω να μου πει τη λύση ο Παπακυριάκης. Το φαξ μου το ξέρουν όλοι. Από το να φτάνουμε να αναλύουμε στα ραδιόφωνα όντας στο χείλος του γκρεμού, θα μπορούσαν να γίνουν απλούστερα πράγματα και να λάβουμε απαντήσεις. Στη συνέντευξη του Λάσκαρη, ζήτησα από τον Παπακυριάκη να μου πει τη λύση και ακόμα την περιμένω. Τα "Χριστοφορίδης και κάθε Χριστοφορίδης" με εκνευρίζουν. Ας κατατεθεί μια αίτηση ανάκλησης, να δικαστεί την επόμενη μέρα η διαταγή και με το καλό να συνδράμουμε και εμείς ώστε να κερδίσει την ανάκληση των μετοχών. Εμάς μας ενδιαφέρουν οι μετοχές του Άρη».

Για την ΕΕΑ και το τι μπορεί να γίνει: «Εκείνο που μπορεί να γίνει από την ΕΕΑ, είναι μια αίτηση ακύρωση της μεταβίβασης των μετοχών. Το 2015, όταν εμφανίστηκε στον ΑΡΗ ο κ. Λάσκαρης, ήταν μέτοχοι οι κύριοι Αρβανίτης, Γαλιλαίας, Ρούσος και Νικολός. Μεταβίβασαν τις μετοχές τους στον Λάσκαρη και έναντι ενός ευρώ. Αυτές οι μεταβιβάσεις έπρεπε να εγκριθούν από την ΕΕΑ. Εκεί υπήρξαν διάφορα περίεργα πράγματα, τα οποία ξέρει ο κ. Σφυρής που βρισκόμαστε σε επαφή. Αν ενώσουμε τα κομμάτια του παζλ, ο λογιστής του Λάσκαρη θα γνωρίζει πράγματα που δε ξέρουμε εμείς. Τότε ήταν ένα μπερδέμενο καθεστώς, γιατί για τους λόγους που προείπα καθυστέρησε η έγκριση. Αν επιστρέψει το 90% στους τέσσερις ανθρώπους που προείπα, ο Λετονός δεν έχει κανένα δικαίωμα. Τότε ο Λάσκαρης μπορεί να κυνηγήσει τον Άρη για τα λεφτά που έβαλε, πράγμα που κάνει και τώρα. Υπάρχει στον ισολογισμό δημοσιευμένο, ένα δάνειο 2,2 εκ. που φαίνεται η ΚΑΕ ΑΡΗΣ να πήρε από Ελβετική εταιρία. Όσο ήμουν μέλος του ΔΣ, τέτοιο πρακτικό για να εγκριθεί μια δανειοδότηση τόσου μεγάλου ύψους, δεν υπέγραψα. Και το ίδιο με διαβεβαιώνουν και οι υπόλοιποι. Είναι ένα σύνθετο θέμα και πρέπει να συνδράμουν αρκετοί. Το θέμα είναι ότι φαίνονται να μπαίνουν χρήματα από Ελβετική εταιρία στην ΚΑΕ Άρης με αιτιολόγηση ΑΜΚ από τα οποία χρήματα κατηγορείται η οικογένεια Λάσκαρη και από τα οποία μπορούμε να κατηγορηθούμε οι υπόλοιποι γιατί είναι ‘μαύρα’».

Για τον έλεγχο που έγινε: « Ίσως η ΕΕΑ είναι μια λύση, γιατί και ως κοινωνία του Άρη δεν εγκρίνουμε τέτοια πράγματα. Όταν με κάλεσε ο Σφυρής στις 25 Μαρτίου, αν ήξερε ότι ο Άρης τρία χρόνια μετά θα έμπλεκε σε τέτοιες περιπέτειες, δε θα σήκωνα καν το τηλέφωνο. Έχει αποχωρήσει και αυτός, όπως και εγώ και έχουμε απολογηθεί τόσες φόρες. Εγώ και ο Σφυρής ήμασταν οι έμμεσοι διαμεσολαβητές. Έλεγχος έγινε από πολλές πλευρές και δε μπορούσε να προβλεφθεί ένα τέτοιο ζήτημα στον ορίζοντα».

Για το πόσα χρήματα χρειάζονται αρχικά για να κινηθεί η ομάδα: «Επίσημα έχουμε ένα μπαν. Με 15 χιλιάδες μπορούμε να καθυστερήσουμε για φέτος το μπαν του Ντραγκίσεβιτς. Το ίδιο ήθελα να κάνω με τον Μαρμπλ, αλλά δε βρέθηκαν ποτέ 15 χιλιάδες του παραβόλου. Έχοντας πληρωμένο το ΙΚΑ και την εφορία πληρωμένο για τους επόμενους μήνες, νομίζω πως με 500 χιλιάδες μπορεί να ξεκινήσει το μπάλωμα των πολύ σοβαρών ζητημάτων. Αν μιλάς στον αθλητή, τον μάνατζερ, τον δικηγόρο, σε μια γλώσσα που καταλαβαίνει και δε τον υποτιμάς, τότε είσαι σε καλό δρόμο. Έχω γίνει δέκτης παραπόνων, γιατί δε σηκώνει κανείς το τηλέφωνο. Ακόμα και πρώην παίκτες με έχουν καλέσει».

Για το αν εξυπηρετεί τον Λάσκαρη η ιδιοκτησία του Άρη: «Είναι μια καφενειακή τοποθέτηση. Πάει με ενδείξεις ενοχής σε ένα δικαστήριο που θα γίνει σε 3-4 χρόνια. Δε νομίζω να πιστεύει και ο ίδιος ότι θα είναι στον ΑΡΗ σε 3-4 χρόνια. Πρώτον, αν συνεχίσει έτσι οδεύει ολοταχώς στη Β’ για λόγους εξωαγωνιστικούς και όχι αγωνιστικούς. Έχουμε δύο καταπτώσεις εγγυητικής στις 8/2. Δεύτερον, οι 200 χιλιάδες είναι εκκωφαντική εγγύηση για οικονομικό αδίκημα. Αν δε τα πληρώσει, βγαίνει ένταλμα σύλληψης. Η ενημέρωση μου είναι παίρνει κάποιες προθεσμίες από την ανακρίτρια. Φαντάζομαι πως θα σταματήσει να δίνει».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments