Το μεγαλύτερο φεγγάρι των τελευταίων 150 χρόνων στον αττικό ουρανό (pics) | Pagenews.gr
Pagenews Team 31 Ιανουαρίου 2018, 19:28

Πιο εντυπωσιακό από ποτέ, το μεγαλύτερο φεγγάρι των τελευταίων 150 χρόνων δίνει την δική του πινελιά στον βραδινό αττικό ουρανό, βγάζοντας χιλιάδες ανθρώπους στους δρόμους για μία φωτογραφία .

Πρόκειται για μια μοναδική συγκυρία, όπου το φεγγάρι έχει πλησιάσει στο κοντινότερο σημείο από τη Γη και παράλληλα έχουμε πανσέληνο και ολική έκλειψη. 

Η σημερινή πανσέληνος θα είναι η δεύτερη του Ιανουαρίου, καθώς είχε προηγηθεί η πανσέληνος και η σούπερ-Σελήνη της Πρωτοχρονιάς, αλλά τότε δεν υπήρχε έκλειψη του φεγγαριού. Μάλιστα, επειδή ο Ιανουάριος έχει δύο πανσελήνους, ο Φεβρουάριος δεν θα έχει καμία, κάτι που έχει να συμβεί από το 1999.

Οι δύο επόμενες φορές που η ολική έκλειψη Σελήνης θα συμπέσει με τη δεύτερη πανσέληνο του ίδιου μήνα, θα είναι στις 31 Δεκεμβρίου 2028 (αλλά τότε δεν θα υπάρχει υπέρ-Σελήνη, δηλαδή το φεγγάρι δεν θα βρίσκεται στο περίγειό του) και στις 31 Ιανουαρίου 2037 (τότε θα υπάρχει υπερ-Σελήνη).

Στην Ελλάδα, το "σούπερ μπλε ματωμένο" φεγγάρι αναδύθηκε στον ουρανό πιο μεγάλο από ποτέ. Η έκλειψη που έγινε το μεσημέρι δεν ήταν ορατή στην Ελλάδα. 

Δείτε τις εικόνες από το σούπερ μπλε ματωμένο φεγγάρι στον αττικό ουρανό: 

TAGS: