Καρναβάλι Βενετίας: Χιλιάδες κόσμου αλλά και μέτρα για περιορισμένη πρόσβαση (vid) | Pagenews.gr
Pagenews Team 31 Ιανουαρίου 2018, 08:09

Λόγω των μέτρων που θεσπίστηκαν πρόσφατα από τις αρχές στη Βενετία για την αντιμετώπιση του υπερβολικά μεγάλου αριθμού επισκεπτών, που αναμένονται στο Καρναβάλι της Βενετίας τέθηκε σε εφαρμογή το μεγάλο πείραμα του «numero chiuso» (περιορισμένης πρόσβασης) στις όχθες του Καναρέτζο.

Το Σάββατο η εναρκτήρια εκδήλωση με υπερθέαμα φωτός και παράσταση τσίρκου, πραγματοποιήθηκε κατά μήκος του καναλιού Καναρέτζο, στη βορειοδυτική Βενετία, κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό. Είχε αποφασιστεί εκ των προτέρων ότι δεν θα επιτραπεί η πρόσβαση σε αυτήν την περιοχή σε περισσότερους από 11.000 ανθρώπους με απαραίτητη για όλους την επίδειξη ταυτότητας.

Η εκδήλωση έπρεπε να ξεκινήσει στις έξι το απόγευμα και μέχρι τις 5.20 ο αριθμός αυτός είχε ήδη ξεπεραστεί. Υπήρχαν πολύ περισσότεροι, περίπου 20.000 άνθρωποι έξω από την «προνομιούχα ζώνη» από όσους βρέθηκαν εντός και ο στενός δρόμος μεταξύ του σταθμού και του καναλιού σύντομα γέμισε κόσμο. Η αστυνομία έπρεπε να επέμβει για να απελευθερώσει τις δύο γέφυρες πάνω από το κανάλι Καναρέτζο. 

Πολλοί κάτοικοι παραπονέθηκαν ότι εμποδίστηκαν να επιστρέψουν στα σπίτια τους και ότι αισθάνθηκαν σαν όμηροι μέσα στην πόλη τους. Η λέξη «χάος» βρέθηκε στα πρωτοσέλιδα πολλών εφημερίδων.

TAGS: