Ξενοδοχείο Ritz: Στο «σφυρί» 3.500 παλιά έπιπλα | Pagenews.gr
Pagenews Team 31 Ιανουαρίου 2018, 19:55

Περίπου 3.500 έπιπλα και έργα τέχνης που θα βγάλει σε πλειστηριασμό το διάσημο ξενοδοχείο Ritz

Η πώληση θα γίνει το διάστημα 19-21 Απριλίου. Τη δημοπρασία έχει αναλάβει ο οίκος δημοπρασιών Artcurial. 

Τα έπιπλα αντανακλούν σημαντικές περιόδου της 120ετούς ιστορίας του διάσημου ξενοδοχείου, που τα θέτει προς πώληση μετά την ανακαίνισή του. 

Ο οίκος δημοπρασιών, που έχει προωθήσει παρόμοιες πωλήσεις αντικειμένων από τα ξενοδοχεία Hotel de Crillon και Plaza Athenee στο Παρίσι και το Hotel de Paris στο Μονακό, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι «οι συλλέκτες και οι λάτρεις του ξενοδοχείου θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να γυρίσουν στο σπίτι τους με ένα αντικείμενο από τον θρύλο του Ritz». 

Ανάμεσα στα αντικείμενα που θα τεθούν προς πώληση είναι ένα κρεβάτι σκύλου, σε στυλ Λουί Σεζ, που εκτιμάται στα 200-300 ευρώ. Επίσης, θα διατεθεί μια παλιά καρέκλα κουρείου, αξίας 400-600 ευρώ, ένα μίνι-μπαρ με το μονόγραμμα του ξενοδοχείου, αξίας 300-500 ευρώ και τρία σκαμπό από ένα από τα μπαρ του, αξίας 1.000-1.500 ευρώ. 

Από τη δημοπρασία εκτιμάται ότι θα συγκεντρωθεί 1,5 εκατ. Ευρώ. 

Το διάσημο ξενοδοχείο, που ιδρύθηκε το 1898, βρίσκεται στην οκταγωνική Πλατεία Βαντόμ. Στο παρελθόν ανήκε στο δισεκατομμυριούχο Μοχάμεντ αλ Φαγιέντ, που το είχε αγοράσει έναντι 30 εκατ. δολαρίων. Ήταν το ξενοδοχείο που ο γιος του, Ντόντι, μαζί με την πριγκίπισσα Νταϊάνα δείπνησαν το τελευταίο τους βράδυ, λίγο πριν σκοτωθούν σε τροχαίο δυστύχημα. 

Το 2016 ανακαινίστηκε. Διαθέτει 71 δωμάτια και ισάριθμες σουίτες. Ορισμένες απ’ αυτές έχουν τα ονόματα διάσημων πελατών του, όπως η Κοκό Σανέλ και η Μαρία Κάλας.

TAGS: