Τερέζα Μέι: Δεν τα παρατάω, είμαι υπηρέτρια της χώρας μου | Pagenews.gr
Pagenews Team 31 Ιανουαρίου 2018, 13:45

Κατά τη διάρκεια της πτήσης της προς την Κίνα με στρατιωτικό αεροσκάφος τύπου Voyager, η Τερέζα Μέι είπε στους δημοσιογράφους που την ακολουθούν ότι «δεν τα παρατά», πως υπάρχει μία μακροπρόθεσμη δουλειά να γίνει, αλλά και ότι χρειάζεται να επικοινωνεί καλύτερα τις προθέσεις της στους βουλευτές και στη χώρα.

Σε μια προσπάθεια της να λειάνει το έδαφος για μία πιο στενή εμπορική σχέση με τον ασιατικό γίγαντα ενόψει της μετά Brexit εποχής, η Τερέζα Μέι πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη στην Κίνα.

Παρόλα αυτά, η πρώτη ημέρα του ταξιδιού της έχει επισκιαστεί από τις ανοιχτές πλέον εσωκομματικές συγκρούσεις στους Συντηρητικούς για το είδος του Brexit που πρέπει να επιδιώξει η Πρωθυπουργός.

Οι πιο σκληροί Brexiteers απειλούν ακόμα και με πρόκληση διαδικασίας αντικατάστασης της Πρωθυπουργού, θεωρώντας ότι έχει κάνει μεγάλες υπαναχωρήσεις έναντι των Ευρωπαίων με αποτέλεσμα ένα «μαλακό» Brexit να είναι το πιθανότερο αποτέλεσμα. Οι πιο φιλοευρωπαίοι βουλευτές την καλούν να είναι πιο τολμηρή και να μην άγεται από μία μειοψηφική μερίδα ευρωσκεπτικιστών.

Κατά τη διάρκεια της πτήσης της προς την Κίνα με στρατιωτικό αεροσκάφος τύπου Voyager, η κα Μέι είπε στους δημοσιογράφους που την ακολουθούν ότι «δεν τα παρατά», πως υπάρχει μία μακροπρόθεσμη δουλειά να γίνει, αλλά και ότι χρειάζεται να επικοινωνεί καλύτερα τις προθέσεις της στους βουλευτές και στη χώρα.

Αρνήθηκε δε να διευκρινίσει κατά πόσο θα διεκδικούσε ξανά την ηγεσία του κόμματος και της χώρας σε περίπτωση μομφής εναντίον της από το κόμμα της.

TAGS: