Γιώργος Κουμουτσάκος: Δεν μπορεί να υπάρξει λύση σε δόσεις για το Σκοπιανό | Pagenews.gr
Pagenews Team 31 Ιανουαρίου 2018, 09:23

«Δεν διασφαλίζεται το βέβαιον της εφαρμογής της ενώ ταυτόχρονα θα σημαίνει ότι η Ελλάδα θα έχει εκχωρήσει το μόνο διαπραγμευτικό όπλο που είναι να κρατάει στον προθάλαμο της ΕΕ και του ΝΑΤΟ την ΠΓΔΜ» δήλωσε χαρακτηριστικά ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο Σκοπιανό.

«Λύση σε δόσεις δεν μπορεί να γίνει ανεκτή γιατί δεν διασφαλίζεται το βέβαιον της εφαρμογής της ενώ ταυτόχρονα θα σημαίνει ότι η Ελλάδα θα έχει εκχωρήσει το μόνο διαπραγμευτικό όπλο που είναι να κρατάει στον προθάλαμο της ΕΕ και του ΝΑΤΟ την ΠΓΔΜ» δήλωσε χαρακτηριστικά ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, μιλώντας στο "Θέμα 104,6". 

Σύμφωνα με τον ίδιο η κυβέρνηση έκανε τρία λάθη στη διαπραγμάτευση:

– ο πρωθυπουργός από τη πρώτη στιγμή που διεφάνη ότι έχει αποκλίνουσα θέση ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έπρεπε να αναλάβει πρωτοβουλία για να υπάρχει σύγκλιση. Το άφησε σκοπιμα γιατί έκρινε ότι τον βολεύει πολιτικά για να διεμβολίσει τη ΝΔ και άλλα κόμματα

– ενώ φαινόταν με την αλλαγή της κυβέρνησης στα Σκόπια ότι αναπτύσσεται μια δυναμική για επίλυση, η κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα για να ενημερώσει τις πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα

– ταύτισαν τις παραδοσιακές μορφές έκφρασης της ελληνικής ευαισθησίας όπως η εκκλησία με τη Χρυσή Αυγή.

Ο κ. Κουμουτσάκος εκτίμησε, τέλος, «και τα όρια του Ζάεφ δεν είναι απεριόριστα, η κυβέρνηση και η πλειοψηφία του δεν είναι αρραγής. 

Βλέπω προβλήματα σε λίγο γι’ αυτό δεν ήταν και τυχαία η παρέμβαση του Σκοπιανού ΥΠΕΞ μετά τη συνέντευξη Κοτζιά».

TAGS: