Πολιτική

Ολομέλεια της Βουλής: Ενός λεπτού σιγή για τα Ίμια

Ολομέλεια της Βουλής: Ενός λεπτού σιγή για τα Ίμια
22 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από το αποκορύφωμα της κρίσης στα Ίμια και στην Ολομέλεια της Βουλής τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή.

Μόλις 27 βουλευτές από τους 300 βρέθηκαν σήμερα στην αίθουσα της Ολομέλειας στη Βουλή. Οι παρόντες τήρησαν ενός λεπτού σιγή για τα Ίμια.

Σαν σήμερα, στις 31 Ιανουαρίου 2018 του 1996 κορυφώθηκε η κρίση των Ιμίων, με αφορμή την προσάραξη πλοίου στις βραχονησίδες των Ιμίων.

Κατά την διάρκεια της ολιγοήμερης αυτής κρίσης, οι δύο χώρες μετέφεραν στρατιωτικές δυνάμεις (κυρίως ναυτικές) γύρω από τα Ίμια και τις ανέπτυξαν φτάνοντας κοντά στην ένοπλη σύρραξη. Τελικά με την παρέμβαση του ΝΑΤΟ, και κυρίως των ΗΠΑ, η ένταση εκτονώθηκε και οι δύο χώρες απέσυραν τους στόλους τους.

Είκοσι δύο χρόνια μετά από το αποκορύφωμα της κρίσης των Ιμίων που είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο τριών αξιωματικών του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, μόλις 27 βουλευτές βρέθηκαν σήμερα στην Ολομέλεια προκειμένου να τιμήσουν τη μνήμη του υποπλοίαρχου Χριστόδουλου Καραθανάση, του υποπλοίαρχου Παναγιώτη Βλαχάκου και του αρχικελευστή Έκτορα Γιαλοψού.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments