Αυτοδιοίκηση

Δήμαρχος Πατρέων: Αθώος ο Κώστας Πελετίδης για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος

Δήμαρχος Πατρέων: Αθώος ο Κώστας Πελετίδης για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος
Αθωώθηκε ο Δήμαρχος Πατρέων, ο οποίος είχε αρνηθεί να δώσει στοιχεία εργαζομένων.

Ολοκληρώθηκε η δίκη του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πατρών, ο οποίος κατηγορείτο για παράβαση καθήκοντος επειδή δεν έδωσε στοιχεία εργαζομένων του Δήμου.

Ο Κ. Πελετίδης κηρύχθηκε αθώος από το δικαστήριο ενώ κατέφθασε στα Δικαστήρια με πορεία από το Δημαρχείο στην οδό Μαιζώνος, όπου εργαζόμενοι του Δήμου και απλοί πολίτες πραγματοποιούν συγκέντρωση συμπαράστασης.

Η υπόθεση

Σύμφωνα με το patrastimes.gr με σχετικό νόμο, η τότε συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ επιχείρησε να προχωρήσει σε χιλιάδες απολύσεις, μέσω του προσχηματικού ελέγχου των συμβάσεων αορίστου χρόνου στο δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Θυμίζουμε ότι Το Δημοτικό Συμβούλιο, με την 405/24-9-2014 απόφασή του, σημείωνε: «(…)κανένα στοιχείο και φάκελοι εργαζόμενων να μη δοθούν με οποιοδήποτε τρόπο και να μην αποσταλούν ώστε να διευκολυνθεί ο στόχος της κυβέρνησης για απολύσεις (…) στηρίζουμε τους αγώνες των εργαζόμενων (…)».

Η Δημοτική Αρχή αντιμετωπίζει και αυτή τη δίκη μαζί με τους δημότες και τους εργαζόμενους του Δήμου, δηλώνοντας ότι θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στους εργαζόμενους και στο δίκαιο αγώνα τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments