Γεύση

Απολαυστικό ψάρι πανέ με λαχταριστές πατάτες, ιδανικό για παιδιά

Απολαυστικό ψάρι πανέ με λαχταριστές πατάτες, ιδανικό για παιδιά
Σήμερα μαγειρεύουμε φιλέτα ψαριού πανέ με αρωματική κρούστα και λαχταριστές πατάτες, που θα λατρέψουν ακόμα και τα παιδιά.

Ένα ψάρι στο φούρνο παναρισμένο και απολαυστικό δε θα μπορούσε παρά να σερβιριστεί με αρωματικές και λαταριστές πατάτες, στις οποίες κανείς δεν θα μπορεί να αντισταθεί. Τι θα χρειαστούμε:

Υλικά

6 φιλέτα ψαριού (280γρ. περίπου το καθένα) από μυλοκόπι, ξιφία ή πέρκα3 πατάτες μέτριες, καθαρισμένες, σε λεπτές φέτες1 κουτ. γλυκού φυλλαράκια λεμονοθύμαρου (ή θυμάρι)3 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού½ φλιτζάνι ελαιόλαδοαλάτι, πιπέριΓια την αρωματική κρούστα1 κουτ. σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο1 κουτ. σούπας φυλλαράκια θυμαριού2 κουτ. γλυκού φυλλαράκια δεντρολίβανου, ψιλοκομμένα⅔ φλιτζανιού ψίχα ψωμιού ψιλοτριμμένη ξερή (ή ψίχα από φρέσκο ψωμί ψημένη μέχρι να ξεραθεί)

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC. Ανακατεύετε τις πατάτες με αλάτι, πιπέρι, λεμονοθυμάρο, το χυμό λεμονιού και το μισό λάδι. Τις στρώνετε σε ταψί, προσθέτετε 1 φλιτζάνι νερό και τις ψήνετε στον φούρνο για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν χωρίς όμως να ψηθούν τελείως.

Στο μεταξύ ετοιμάζετε το ψάρι: Ανακατεύετε τα υλικά της κρούστας σε ένα μπολ και μετά στρώνετε το μίγμα σε λαδόκολλα. Πασπαλίζετε τα φιλέτα ψαριού με αλάτι και πιπέρι και τα τυλίγετε στο μίγμα της κρούστας έτσι ώστε να καλυφθούν από όλες τις πλευρές.

Βγάζετε τις πατάτες από το φούρνο και στρώνετε από πάνω τα φιλέτα ψαριού. Με κουταλάκι βρέχετε την κρούστα των φιλέτων με λίγο από το υπόλοιπο λάδι προσέχοντας να μη διαλυθεί η κρούστα. Όσο λάδι περισσέψει το ρίχνετε στο ταψί.

Βάζετε το φαγητό πάλι στο φούρνο για άλλα 25-30 λεπτά μέχρι να ψηθεί το ψάρι και να πάρει χρώμα η κρούστα.

Με σπάτουλα παίρνετε ένα φιλέτο ψαριού μαζί με τις πατάτες από κάτω και σερβίρετε στο κάθε πιάτο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments