Τεχνολογία

Amazon: Αντιδράσεις για το ”έξυπνο βραχιολάκι” των εργαζομένων στην Ιταλία

Amazon: Αντιδράσεις για το ”έξυπνο βραχιολάκι” των εργαζομένων στην Ιταλία
Στην Ιταλία σάλος επικρατεί για το ''έξυπνο βραχιολάκι'' ελέγχου των εργαζομένων στην Amazon.

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει το ”έξυπνο βραχιολάκι” που φέρουν οι εργαζόμενοι της Amazon στην Ιταλία

Το ζήτημα έχει προκαλέσει και πολιτικές αναταράξεις, με τον πρωθυπουργού, Πάολο Τζεντιλόνι να δηλώνει: ”Είναι εύκολο να δημηγορεί κανείς για τα εργασιακά ζητήματα, αλλά η πρόκληση είναι να υπάρχει ποιοτική εργασία κι όχι εργασία με το βραχιολάκι”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica, η εφαρμογή έχει προκαλέσει ανησυχία, καθώς η εταιρεία αποκτά τη δυνατότητα καθ’ ολοκληρίαν ελέγχου των εργαζομένων της. 

”Η Αmazon έχει επαξίως κερδίσει ήδη τη φήμη της εταιρείας που μετατρέπει τους , πενιχρός αμειβόμενους, εργαζόμενους της σε ανθρώπινα ρομπότ που δουλεύουν στο πλευρό πραγματικών ρομπότ, εκτελώντας επαναληπτικές μηχανικές κινήσεις στο πακετάρισμα στον λιγότερο δυνατό χρόνο” αναφέρετε στην εφημερίδα Corriere della Sera. 

Σύμφωνα με την ίδια την εταιρία, το βραχιολάκι αποσκοπεί στην διευκόλυνση των εργαζομένων, καθώς εξοικονομεί χρόνο όταν ψάχνουν ένα προϊόν που βρίσκεται στο κατάστημα.

Η Amazon σε σημείωμά της υποστήριξε ότι στις χώρες που δραστηριοποιείται σέβεται όλους τους κανονισμούς, προσθέτοντας ότι οι ευρεσιτεχνίες, δεδομένου του χρόνου που απαιτούνται για να εγκριθούν ”δεν αντανακλούν αναγκαστικά τις τρέχουσες εξελίξεις στα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας”.

”Διάφορες τεχνολογικές καινοτομίες για να υποστηρίξει τους εργαζόμενους μας στη διάρκεια του ωραρίου τους και για να καταστήσει πιο εύκολες και αποτελεσματικές τις διαδικασίες της εργασίας τους”, καταλήγει.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments