Διεθνή

Γαλλία: Αιματηρές συγκρούσεις Αφγανών-Αφρικανών μεταναστών στο Καλαί (vids)

Γαλλία: Αιματηρές συγκρούσεις Αφγανών-Αφρικανών μεταναστών στο Καλαί (vids)
Συνεχίζονται οι αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ Αφγανών και Αφρικανών μεταναστών στην επονομαζόμενη "Ζούγκλα του Καλαί" στην Γαλλία.

Περίπου είκοσι μετανάστες τραυματίστηκαν από σφαίρες, εκ των οποίων οι τέσσερις είναι μεταξύ ζωής και θανάτου, μετά τις βίαιες συγκρούσεις που ξέσπασαν χθες Πέμπτη μεταξύ Αφγανών και Αφρικανών σε πολλά σημεία του Καλαί, στη Γαλλία ένα «επίπεδο βίας που δεν έχουμε ξαναδεί», σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της Γαλλίας Ζεράρ Κολόμπ, ο οποίος μετέβη χθες βράδυ στο σημείο των συγκρούσεων.

«Αναμένουμε κλιμάκωση της βίας, η οποία πλέον είναι ανυπόφορη για τους κατοίκους του Καλαί και τους μετανάστες», κατήγγειλε ο Κολόμπ, κάνοντας λόγο σε συνέντευξη Τύπου για «εξαιρετικά σοβαρά» γεγονότα.

«Ήρθα να επιβεβαιώσω την κινητοποίησή μας ενάντια στους διακινητές που τροφοδοτούν καθημερινά τη βία και τις συγκρούσεις», τόνισε ο Κολόμπ, ο οποίος συναντήθηκε με αστυνομικούς, πυροσβέστες και μέλη της Γαλλικής Υπηρεσίας Μετανάστευσης και Ενσωμάτωσης.

Χθες το απόγευμα ξέσπασαν συγκρούσεις σε διάφορα σημεία του Καλαί μεταξύ εκατοντάδων μεταναστών. Είκοσι δύο άνθρωποι έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό. Οι πρώτες ταραχές ξέσπασαν περίπου στις 15:30 (τοπική ώρα, 16:30 ώρα Ελλάδας) μεταξύ περίπου 100 μεταναστών από την Ερυθραία και τριάντα Αφγανών κατά τη διάρκεια διανομής γευμάτων κοντά στην περιοχή του νοσοκομείου του Καλαί.

Ένας Αφγανός ξεκίνησε να πυροβολεί, γεγονός που προκάλεσε τις συγκρούσεις, επεσήμανε η νομαρχία. Μισή ώρα αργότερα και περίπου 5 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο του πρώτου συμβάντος «περίπου 100 Αφρικανοί μετανάστες κρατώντας ξύλα θέλησαν να επιτεθούν σε περίπου 20 Αφγανούς», πρόσθεσε η εισαγγελία.

Η αστυνομία προστάτευσε τους Αφγανούς, όμως νωρίς το βράδυ νέα βίαια επεισόδια ξέσπασαν στη βιομηχανική περιοχή του Καλαί, κοντά στο σημείο όπου είχε δημιουργηθεί η «ζούγκλα».

Οι Αφγανοί πήγαν στο σημείο όπου γινόταν διανομή σισίτιου και ήρθαν αντιμέτωποι με την ισχυρή παρουσία Αφρικανών. Υπήρξε συνωστισμός και έξι μετανάστες τραυματίστηκαν από σιδερένιες βέργες, ένας εκ των οποίων σοβαρά στο κεφάλι.

«Η διαμάχη μεταξύ Αφρικανών και Αφγανών σοβεί εδώ και καιρό. Δυστυχώς οι συγκρούσεις μεταξύ τους αποτελούν πάγια κατάσταση», σχολίασε πηγή από τη νομαρχία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments