Διεθνή

Κύπρος: Τρία έγγραφα για το Κυπριακό απέστειλε ο Νίκος Αναστασιάδης στον Σταύρο Μαλά

Κύπρος: Τρία έγγραφα για το Κυπριακό απέστειλε ο Νίκος Αναστασιάδης στον Σταύρο Μαλά
Η ανακοίνωση καταλήγει ότι εναπόκειται στον κ. Μαλά, "εάν θεωρεί σκόπιμο, να τα δώσει στη δημοσιότητα".

Τρία έγγραφα από την διάσκεψη για το Κυπριακό τον περασμένο Ιούλιο έστειλε σήμερα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, στον ανθυποψήφιο του στις εκλογές της Κυριακής, Σταύρο Μαλά.

Πρόκειται για τα εξής:

1. Το έγγραφο που κατέθεσε η πλευρά μας στις 5 Ιουλίου 2017 στη βάση των παραμέτρων του ΓΓ του ΟΗΕ.

2. Το άτυπο έγγραφο (non paper) που παρουσίασε ο ΓΓ του ΟΗΕ το βράδυ της 6ης Ιουλίου 2017.

3. Επισημάνσεις του διαπραγματευτή κ. Ανδρέα Μαυρογιάννη όσον αφορά τον τρόπο λήψης αποφάσεων του Προέδρου και του Αντιπροέδρου.

Επίσημη ανακοίνωση αναφέρει ότι τα έγγραφα εστάλησαν σε απάντηση των ισχυρισμών του υποψηφίου προέδρου, Σταύρου Μαλά, κατά τη διάρκεια του τηλεοπτικού διαλόγου με τον πρόεδρο Αναστασιάδη στις 31 Ιανουαρίου.

Στην ανακοίνωση , αναφέρεται, ότι "ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επέλεξε για λόγους εθνικού συμφέροντος, να αποφύγει τη δημοσιοποίηση των εν λόγω εγγράφων".

Η ανακοίνωση καταλήγει ότι εναπόκειται στον κ. Μαλά, "εάν θεωρεί σκόπιμο, να τα δώσει στη δημοσιότητα".

Από την πλευρά του ο Σταύρος Μαλάς με ανακοίνωσή του αναφέρεται στο φάκελο με τα έγγραφα που παρέλαβε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και δηλώνει ότι το επίμαχο έγγραφο που αναφέρεται στις αρμοδιότητες του Προέδρου και του Αντιπροέδρου επιβεβαιώνουν αυτό που είχε πει στη διακαναλική συζήτηση. Πάντως δεν προτίθεται να δώσει οτιδήποτε στη δημοσιότητα

Έχουμε παραλάβει τον φάκελο τον οποίο απέστειλε ο απερχόμενος Πρόεδρος κ. Ν. Αναστασιάδης σε σχέση με τα έγγραφα αναφορικά με τη θέση του για τις αρμοδιότητες του Προέδρου και Αντιπροέδρου

Το συγκεκριμένο έγγραφο επιβεβαιώνει αυτό που είχα πει στη διακαναλική συζήτηση. Ότι δηλαδή, ο κ. Αναστασιάδης επανέφερε το βέτο του Προέδρου και Αντιπροέδρου σε μια σειρά θεμάτων. Το ίδιο αποδεικνύεται και από άλλα δικά του έγγραφα που όλα μαζί και το καθένα χωριστά επιβεβαιώνουν πέραν πάσης αμφιβολίας αυτά που είχα πει.

Σε περίπτωση που ο κ. Αναστασιάδης αποφασίσει να παραμείνει συνεπής με τη δημόσια δέσμευση του να δώσει στη δημοσιότητα το έγγραφο, τον παρακαλούμε να το δώσει αυτούσιο και όχι απλά την ανάλυση του Προεδρικού, η οποία βρίθει από ανακρίβειες

Επιβεβαιώνονται, λοιπόν, οι ανησυχίες μου όπως τις εξέφρασα στη διακαναλική συζήτηση. Σημειώνω ότι το έγγραφο αποκάλυψε ήδη η εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος» στις 6 Σεπτεμβρίου 2017 και το αναδημοσιεύει σήμερα στο Philenews για όσους θέλουν να διαπιστώσουν του λόγου το αληθές.

Για μια ακόμα φορά ο απερχόμενος Πρόεδρος αποδεικνύεται ότι παραμένει φειδωλός με την αλήθεια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments