Οικονομία

Δημήτρης Παπαδημητρίου για τα κόκκινα δάνεια: Ανοιχτό το ενδεχόμενο αγοράς από δημόσιους φορείς

Δημήτρης Παπαδημητρίου για τα κόκκινα δάνεια: Ανοιχτό το ενδεχόμενο αγοράς από δημόσιους φορείς
Ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου επεσήμανε ότι "η εξαγορά κόκκινων δανείων από φορείς του δημόσιους μπορεί να επιφέρει οφέλη".

«Το να εξαγοραστούν κόκκινα δάνεια από φορείς του δημοσίου μπορεί να επιφέρει οφέλη. Μελετάμε το ενδεχόμενο επέκτασης εξαγοράς των κόκκινων δανείων και από άλλους δημόσιους φορείς με προσοχή, ώστε να μην προκληθεί έλλειμμα αλλά και να μην δημιουργηθεί κλίμα νέων στρατηγικών κακοπληρωτών».

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου, επισημαίνοντας ότι «η εξαγορά κόκκινων δανείων από φορείς του δημόσιους μπορεί να επιφέρει οφέλη».

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΔΗΣΥ Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, ο κ. Παπαδημητρίου επιβεβαίωσε ότι το υπουργείο Άμυνας θα προχωρήσει στην εξαγορά των κόκκινων δανείων των στρατιωτικών στελεχών, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος είχε καλέσει τον κ. Παπαδημητρίου να επιβεβαιώσει αν ισχύουν οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας Δημήτρη Βίτσα, ότι από τα αποθεματικά του Αυτόνομου Οργανισμού Αξιωματικών ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ, θα αγοραστούν από τις συστηματικές τράπεζες, στις τιμές που θα πουλούσαν σε εισπρακτικές εταιρίες, τα «πράσινα» και «κόκκινα» δάνεια, του στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού αλλά και των απόστρατων στρατιωτικών.

Ο υπουργός Οικονομίας διευκρίνισε ότι «θα χρειαστεί νομοθετική παρέμβαση» ώστε να προστεθεί στις δραστηριότητες του Οργανισμού η δυνατότητα αυτή και πρόσθεσε ότι η δράση αυτή του Υπουργείου Άμυνας θα προσφέρει λύσεις επωφελείς σε όλους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments