Χρήστος Σπίρτζης: Στα όρια του γραφικού τα συλλαλητήρια με άλογα και παραδοσιακές στολές | Pagenews.gr
Pagenews Team 2 Φεβρουαρίου 2018, 07:25

«Δεν το φοβάμαι το συλλαλητήριο, ούτε πιστεύουμε ότι κάποιοι που το παίζουν μακεδονομάχοι είναι πιο πατριώτες. Δεν εκχωρούμε τον πατριωτισμό μας σε κανέναν» είπε ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης αναφερόμενος στο συλλαλητήριο για το Σκοπιανό.

Ο υπουργός Μεταφορών, μιλώντας στο Θέμα 104,6 πρόσθεσε «ας πηγαίνει όποιος θέλει στα συλλαλητήρια, ας πηγαίνει να ακούει πρώην αρχηγούς του στρατού με φρασεολογία που προκαλεί ανατριχίλα».

Ο ίδιος είπε ότι «δεν το φοβάμαι το συλλαλητήριο ούτε είναι αντικυβερνητικό συλλαλητήριο» κατηγορώντας κάποιους οτι «παίζουν με τη συνείδηση των Ελλήνων και τον πατριωτισμό τους».

«Δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι ούτε πιστεύουμε ότι κάποιοι που το παίζουν μακεδονομάχοι είναι πιο πατριώτες. Δεν εκχωρούμε τον πατριωτισμό μας σε κανέναν» συμπλήρωσε ο Χρήστος Σπίρτζης.

«Ο ελληνικός λαός ξέρει πολύ καλά ποια είναι η προσπάθεια που γίνεται για τη θέση της χώρας μας στη διεθνή σκηνή και πώς εξυπηρετούνται τα εθνικά συμφέροντα» πρόσθεσε.

Ο υπουργός Υποδομών επιτέθηκε και στη Νέα Δημοκρατία λέγοντας ότι «ειδικά η αξιωματική αντιπολίτευση δεν ξέρει κανείς τι πίστευε, τι πιστεύει και τι θα πιστεύει στο μέλλον. Δεν έχει καθαρή θέση η ΝΔ, κάνει μια κριτική στην κυβέρνηση χωρίς αρχή μέση τέλος».

Ερωτηθείς για την πορεία του ηλεκτρονικού εισιτηρίου ο Χρήστος Σπίρτζης υποστήριξε ότι «το σύστημα λειτουργεί» γιατί όπως είπε «τον Ιανουάριο τα έσοδα από το ηλεκτρονικό εισιτήριο είναι κατά 1 εκατ. περισσότερα με ανοιχτές μπάρες» ενώ εκδόθηκαν και 150.000 περισσότερες προσωποιημένες κάρτες.

«Το πρόβλημα ήταν τα πλαστά εισιτήρια. Πολλαπλασιάστε τις 150.000 κάρτες με 30 ευρώ και θα δείτε πόσα εκατομμύρια χάνονταν» είπε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας στο ερώτημα πότε θα κλείσουν οι μπάρες και θα λειτουργήσει πλήρως το σύστημα ο υπουργός Μεταφορών είπε ότι αυτό θα γίνει όταν εκδοθεί ο μεγαλύτερος όγκος των προσωποποιημένων καρτών για άτομα με αναπηρία και ανέργους.

Προανήγγειλε, επίσης, προσλήψεις λέγοντας ότι «είμαστε σε καλό δρόμο. Αν δεν καλυφθούν οι θέσεις με κινητικότητα, να γίνουν προσλήψεις σε αστικές συγκοινωνίες». Κατά τον ίδιο, τέλος, «αν δεν είχαμε ηλεκτρονικό εισιτήριο δεν θα είχαμε αστικές συγκοινωνίες».

TAGS: