Υγεία

Υπουργείο Υγείας: Οι αλλαγές στα βιβλιάρια υγείας των παιδιών

Υπουργείο Υγείας: Οι αλλαγές στα βιβλιάρια υγείας των παιδιών
Το Υπουργείο Υγείας προχώρησε σε αλλαγές στα βιβλιάρια υγείας των παιδιών.

Το Υπουργείο Υγείας ανέθεσε το 2016 στη Διεύθυνση Κοινωνικής και Αναπτυξιακής Παιδιατρικής του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού την αναμόρφωση του Βιβλιαρίου Υγείας του Παιδιού

Η ομάδα που ανέλαβε το έργο έχοντας υπόψη και τις ”Κατευθυντήριες οδηγίες για τη Συστηματική Παρακολούθηση της Υγείας και της Ανάπτυξης των Παιδιών Ηλικίας 0-18 ετών” αναβάθμισε το νέο Βιβλιάριο Υγείας του Παιδιού, συμπεριλαμβάνοντας μέσα σε αυτό τα Πρότυπα Διαγράμματα Αύξησης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO Child Growth Standards) για τις ηλικίες 0-5 ετών και τα Διαγράμματα Αναφοράς (WHO References Growth Charts) για τις ηλικίες 5-18 ετών.

Εκτός αυτού, για την εκτίμηση του Δείκτη Μάζας Σώματος, προστέθηκαν τα διαγράμματα της Διεθνούς Ομάδας Δράσης για την Παχυσαρκία, η χρήση των οποίων προτείνεται για καλύτερη εκτίμηση του υπερβάλλοντος βάρους και της παχυσαρκίας.

Το νέο Βιβλιάριο Υγείας του Παιδιού ”πέρασε” από το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας με το υπ.αριθμ. (4) σχετικό, και από την 01/7 του προηγούμενου έτους διατίθεται από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες υγείας και φορείς, ανεξαρτήτως της υπόλοιπης διαθέσιμης ποσότητας βιβλιαρίων προγενέστερου τύπου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments