Μίκης Θεοδωράκης: Επίθεση με μπογιές και συνθήματα στο σπίτι του (pics) | Pagenews.gr
Pagenews Team 3 Φεβρουαρίου 2018, 14:50

Επίθεση στο σπίτι που διαμένει ο Μίκης Θεοδωράκης κοντά στην Ακρόπολη, ο οποίος θα είναι ένας εκ των βασικών ομιλητών στο αυριανό συλλαλητήριο για το Σκοπιανό στην πλατεία Συντάγματος, πραγματοποίησε λίγο μετά τις 15:30 το μεσημέρι του Σαββάτου.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», η επίθεση έγινε από ομάδα αντιεξουσιαστών, οι οποίοι πέταξαν μπογιές στην είσοδο του σπιτιού και έγραψαν απειλητικά μηνύματα με σπρέι στον τοίχο της οικίας.

Ένα εξ’ αυτών μάλιστα ανέφερε: «Η ιστορία σου ξεκινάει από το βουνό και καταλήγει στον εθνικό βούρκο της Πλ. Συντάγματος».

Η ταυτότητα και ο αριθμός των δραστών δεν έχει γίνει ακόμη γνωστός.

Λίγο μετά την επίθεση και μετά από ερώτηση που δέχθηκε, ο Μίκης Θεοδωράκης απάντησε: «Είμαι ήρεμος και έτοιμος». Όταν ρωτήθηκε ποιο είναι το μήνυμά του για τον κόσμο που θέλει την Κυριακή να είναι στο Σύνταγμα απάντησε: «Να μην πτοηθούν. Να αυξήσουν την θέληση, τον θυμό, την αποφασιστικότητα και την ορμητικότητά τους».

Αντιδράσεις για την επίθεση

Την κατακραυγή των κομμάτων, έχει προκαλέσει η επίθεση που δέχτηκε νωρίτερα το μεσημέρι το σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη, μια μόλις ημέρα πριν την ομιλία του στο συλλαλητήριο του Συντάγματος για το όνομα της πΓΔΜ και την «ελληνικότητα» της Μακεδονίας.

Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τον βανδαλισμό στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη και αναφέρει «Υπενθυμίζουμε – για άλλη μία φορά – ότι η Κυβέρνηση είναι απολύτως υπεύθυνη για την ασφάλεια των πολιτών και την ομαλή διεξαγωγή του συλλαλητηρίου. Οι παρακρατικές μέθοδοι, όχι μόνον αποδοκιμάζονται από σύσσωμη την ελληνική κοινωνία, αλλά δεν φοβίζουν και ούτε πτοούν τους πολίτες».

Από την πλευρά του, ο Σταύρος Θεοδωράκης, αναφέρει «Ας μην τα κάνουμε όλα ίσωμα. Κανείς και ειδικά ο Μίκης δεν μπορεί να κριθεί από μια και μόνο απόφαση του. Η τεράστια προσφορά του στην Ελλάδα και στην τέχνη δεν αλλάζει επειδή είπε ότι θα μετάσχει στο συλλαλητήριο. Η ιστορία του δεν μουτζουρώνεται».


Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία: Βασικός ομιλητής ο Μίκης Θεοδωράκης

Το μεσημέρι της Κυριακής θα πραγματοποιηθεί στο Σύνταγμα το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία και οι βασικοί θα είναι δύο, ώστε να μην κουραστούν οι συμμετέχοντες. Τον λόγο θα πάρουν ο Μίκης Θεοδωράκης και ο συνταγματολόγος Γιώργος Κασιμάτης. Από πλευράς εκκλησίας, ο μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος θα αναγνώσει σχετική ανακοίνωση της ΔΙΣ για το θέμα των Σκοπίων, ενώ θα περιστοιχίζετε από τους μητροπολίτες Δράμας, Παύλο και Χίου, Μάρκο. Χαιρετισμό θα απευθύνει και η Ομοσπονδία Ποντίων, Βλάχων, Σαρακατσάνων, Θρακιωτών κ.α.

TAGS: