Κυπριακές Προεδρικές Εκλογές: Στη μάχη της κάλπης στραμμένα τα βλέμματα | Pagenews.gr
Pagenews Team 3 Φεβρουαρίου 2018, 09:33

Τόσο ο νυν Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης -υποψήφιος του ΔΗΣΥ- όσο και ο υποστηριζόμενος από το ΑΚΕΛ, Σταύρος Μαλάς, οδεύουν προς τις Κυπριακές Προεδρικές Εκλογές χωρίς συμμάχους από τον ενδιάμεσο χώρο.

Ψηφοδέλτια και κάλπες παραδόθηκαν στους Προεδρεύοντες των Εκλογικών Κέντρων, στους οποίους δόθηκαν και οι τελευταίες οδηγίες.

Ολοκληρώθηκε η προεκλογική περίοδος

Έπεσε τα μεσάνυχτα της Παρασκευής η αυλαία της προεκλογικής εκστρατείας για τον β’ γύρο των Προεδρικών Εκλογών. Τα επιτελεία των δύο υποψηφίων, Νίκου Αναστασιάδη και Σταύρου Μαλά, βρίσκονται σε πλήρη κινητοποίηση, προκειμένου να συσπειρώσουν τους χαμένους του πρώτου γύρου.

Την εισήγηση του Πολιτικού Γραφείου να μη στηριχθεί ούτε η υποψηφιότητα Νίκου Αναστασιάδη, ούτε η υποψηφιότητα Σταύρου Μαλά, υιοθέτησε ομόφωνα η Κεντρική Επιτροπή της ΕΔΕΚ, στη Λεμεσό.

Και το Κεντρικό Συμβούλιο της Αλληλεγγύης ενέκρινε ομόφωνα την εισήγηση του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Κινήματος για μη υποστήριξη ούτε του Νίκου Αναστασιάδη, ούτε του Σταύρου Μαλά.

Ψήφο κατά βούληση με ποσοστό 69,23% αποφάσισε η Εκλογική Συνδιάσκεψη του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το 26,93% των μελών της εκλογικής συνδιάσκεψης τάχθηκε υπέρ της υποψηφιότητας Μαλά και το 1,92% υπέρ του Νίκου Αναστασιάδη.

Το πρωί του Σαββάτου, στο πλαίσιο δημοσιογραφικής διάσκεψης αναμένεται η ανακοίνωση της τελικής απόφασης του ΕΛΑΜ. Το ΕΛΑΜ συγκέντρωσε 5.65% στον πρώτο γύρο, αυξάνοντας κατά τρεις μονάδες τα ποσοστά του κόμματος από τις βουλευτικές εκλογές του 2016. Υπενθυμίζεται ότι το ΕΛΑΜ είχε στείλει στους δύο υποψηφίους ερωτηματολόγιο με 20 ερωτήσεις, οι οποίες αφορούσαν το Κυπριακό, την οικονομία, την ενέργεια και κοινωνικά θέματα.

TAGS: