Κύπρος: Θεωρίες συνωμοσίας «βλέπει» ο Μουσταφά Ακιντζί αναφορικά με τα περί παρέμβασής του στις προεδρικές εκλογές | Pagenews.gr
Pagenews Team 3 Φεβρουαρίου 2018, 07:53

Ο κ. Μουσταφά Ακιντζί είπε ότι παρακολουθεί "με έκπληξη τις προσπάθειες να παρουσιαστεί το θέμα του χάρτη ως παρέμβασή του στις προεδρικές εκλογές και άλλες θεωρίες συνωμοσίας".

Με μηνύματά του στο twitter, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης προσθέτει ότι οι εκλογές που θα γίνουν την Κυριακή, "είναι εσωτερικό θέμα της ελληνοκυπριακής κοινότητας. Όπως το ποιος θα είναι ο Τουρκοκύπριος ηγέτης το αποφασίζει η τουρκοκυπριακή κοινότητα, είναι φυσιολογικό να αποφασίζει η ελληνοκυπριακή κοινότητα τον ηγέτη της". Σύμφωνα με τον κ. Ακιντζί, "δεν τίθεται καν θέμα να παρέμβουμε εμείς σε αυτό με οποιονδήποτε τρόπο".

inRead Advertisement by VIDADS since 2011
Επεσήμανε ότι, μετά τις δηλώσεις του κ. Αναστασιάδη πως αποσύρει τις προτάσεις του, και μετά τα όσα συνέβησαν στο Κραν Μοντανά τον Ιούλιο, προέβη σε ενέργειες μέσω του ‘Εσπεν Μπαρθ ‘Αιντα, που όμως ολοκληρώθηκαν τον Δεκέμβριο, οπότε και ο χάρτης επιστράφηκε στην τουρκοκυπριακή πλευρά.

Η ενέργειά του αυτή, σημείωσε ο Μουσταφά Ακιντζί, δημοσιοποιήθηκε μετά από ερώτημα δημοσιογράφου. "Δεν είναι δυνατόν να γίνει κατανοητή, ούτε αποδεκτή η προσπάθεια να παρουσιαστεί αυτό ως παρέμβαση στις εκλογές της ελληνοκυπριακής πλευράς", πρόσθεσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης.

TAGS: