Ελλάδα

Live: Πλημμύρισε το Σύνταγμα – Από όλη την Ελλάδα για τη Μακεδονία (pics)

Live: Πλημμύρισε το Σύνταγμα – Από όλη την Ελλάδα για τη Μακεδονία (pics)
Χιλιάδες πολίτες έχουν συγκεντρωθεί από νωρίς στο Σύνταγμα, καθώς καταφτάνουν με κάθε μέσο, από όλη την Ελλάδα, για να μετάσχουν στο συλλαλητήριο για το Μακεδονικό.

Το Σύνταγμα είναι γεμάτο από πολίτες κάθε ηλικίας που κατέφθασαν από κάθε γωνιά της Ελλάδας για το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία.

Το κέντρο της Αθήνας έχει κλείσει από νωρίς το πρωί, όπως και οι σταθμοί του μετρό Σύνταγμα, Ομόνοια και Πανεπιστήμιο. Εκατοντάδες πολίτες συνεχίζουν να κατευθύνονται προς το κέντρο, για να δώσουν το παρών στην κινητοποίηση.

Εως τώρα δεν υπάρχουν εκτιμήσεις για τον αριθμό των πολιτών που έχει κατέβει στο Σύνταγμα, ωστόσο όλοι μιλούν για το μεγαλύτερο συλλαλητήριο των τελευταίων ετών.

Δείτε live εικόνα από το Σύνταγμα

Σαμαράς: Συγκλονιστική εικόνα ενότητας

Στο Σύνταγμα βρέθηκε και ο Αντώνης Σαμαράς. Ο πρώην πρωθυπουργός δήλωσε συγκινημένος από την εικόνα ενότητας που στέλνει ο ελληνικός λαός με το συλλαλητήριο.

«Αυτή η συγκλονιστική εικόνα ενότητας και αποφασιστικότητας του ελληνικού λαού θα φτάσει έξω. Είμαι σίγουρος ότι θα καταλάβουν όλοι. Και ποιος δεν είναι συγκινημένος», δήλωσε ο κ. Σαμαράς.

Παράλληλα η αστυνομία έχει δημιουργήσει «νεκρή ζώνη» στα Προπύλαια, καθώς αντιεξουσιαστές πραγματοποιούν αντισυγκέντρωση. Περίπου 1.000 άτομα είναι εκεί και φωνάζουν συνθήματα κατά του συλλαλητηρίου.Λίγο μετά τις 12:00 έφτασε στο Σύνταγμα και ο Μίκης Θεοδωράκης, που θα είναι από τους κεντρικούς ομιλητές του συλλαλητηρίου.

Νωρίς το πρωί έφτασαν στον Πειραιά περίπου 1.000 Κρητικοί- με τρία πλοία από τα Χανιά και το Ηράκλειο- πολλοί από αυτούς φορώντας παραδοσιακές φορεσιές και με ελληνικές σημαίες στα χέρια. Μετά την αποβίβαση, έψαλαν τον εθνικό Υμνο και τραγούδησαν το «Πότε θα κάνει ξαστεριά» και το «Μακεδονία Ξακουστή» συνοδεία κρητικής λύρας.

Οι ομιλητές

Στους κεντρικούς ομιλητές στο συλλαλητήριο θα είναι ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Γιώργος Κασιμάτης, ενώ χαιρετισμό εκ μέρους της Εκκλησίας θα απευθύνουν οι Μητροπολίτες Σύρου, Χίου και Δράμας. Χαιρετισμούς θα απευθύνουν εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.

Ποιοι δρόμοι κλείνουν

Για τη διεξαγωγή του συλλαλητηρίου, η ΕΛ.ΑΣ. θα θέσει σταδιακά σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στους εξής δρόμους:

28ης Οκτωβρίου – Πατησίων, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Κοδριγκτώνος και Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.Χαλκοκονδύλη , στο τμήμα της μεταξύ της οδού Γ΄ Σεπτεμβρίου και της Πλ. Κάνιγγος.Σόλωνος, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.Ακαδημίας, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου), σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.Πλατεία Συντάγματος.Αιόλου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) και Σταδίου.Π. Τσαλδάρη (Πειραιώς) , στο τμήμα της μεταξύ της Ιεράς Οδού και της Πλ. Ομονοίας.Αθηνάς, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.Ερμού, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αθηνάς και Π. Τσαλδάρη (Πειραιώς).Σταδίου, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.Β. Γεωργίου Α΄, σε όλο το μήκος της.Λ. Βασ. Αμαλίας , σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.Φιλελλήνων, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.Λ. Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αμ. Φραντζή και Αθ. Διάκου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.Λ. Βασ. Κων/νου, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.Αρδηττού, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.Λ. Βασ. Σοφίας, σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.Γέλωνος , στο τμήμα της μεταξύ των οδών Δορυλαίου και Π. Κόκκαλη.Π. Κόκκαλη, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Γέλωνος και της Λ. Βασ. Σοφίας.Δορυλαίου, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Π. Κυριακού και της Λ. Βασ. Σοφίας.Λ. Αλεξάνδρας, σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.Ιπποκράτους, σε όλο το μήκος της.Ζαχάρωφ, στο τμήμα της μεταξύ των Λεωφόρων Αλεξάνδρας και Βασ. Σοφίας.Λ. Κηφισίας, στο τμήμα της μεταξύ των Λεωφόρων Κατεχάκη και Αλεξάνδρας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.Λ. Μεσογείων, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Κατεχάκη και της οδού Φειδιππίδου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.Λ. Κατεχάκη , στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Μεσογείων και της οδού Πίνδου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.Φειδιππίδου, στο τμήμα της μεταξύ των Λεωφόρων Μεσογείων και Βασ. Σοφίας.Μιχαλακοπούλου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Φειδιππίδου και Σπ. Μερκούρη και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments