Γερμανία: Δύσκολες οι διαπραγματεύσεις για τον μεγάλο συνασπισμό | Pagenews.gr
Pagenews Team 4 Φεβρουαρίου 2018, 17:57

Μάλλον απίθανο θεωρείται από τους δυνητικούς κυβερνητικούς εταίρους (CDU/CSU, SPD) το ενδεχόμενο ολοκλήρωσης απόψε των διαπραγματεύσεων για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού στη Γερμανία, σύμφωνα με πηγές που επικαλούνται τα γερμανικά ΜΜΕ.

Οι πληροφορίες ωστόσο θέλουν τις διαπραγματεύσεις να σημειώνουν πρόοδο, με συμφωνία στα θέματα των δήμων και της κοινωνικής κατοικίας.

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa) που μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν ως την νύχτα και εφόσον δεν έχουν καταλήξει θα επαναληφθούν αύριο το πρωί. Ήδη οι Χριστιανοκοινωνιστές (CSU) ανέβαλαν την προγραμματισμένη για αύριο συνεδρίαση του Προεδρείου τους.

Στο μεταξύ συμφωνία έχει επιτευχθεί στο ζήτημα της κατασκευής κοινωνικών κατοικιών, για την οποία θα διατεθούν ως το 2021 δύο δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ οι δήμοι αναμένεται να στηριχθούν με 33 δισεκατομμύρια ευρώ.

Μεταξύ ωστόσο των θεμάτων που απασχολούν αυτή την ώρα τις διαπραγματεύσεις είναι η "ιατρική περίθαλψη δύο κατηγοριών" και η εργασία ορισμένου χρόνου.

Έξω από το κτίριο του SPD στο Βερολίνο, όπου συναντώνται σήμερα οι εκπρόσωποι των κομμάτων, πραγματοποιήθηκε νωρίτερα εκδήλωση διαμαρτυρίας από την οργάνωση Greenpeace, η οποία ζητούσε τον περιορισμό των καυσαερίων και την ενίσχυση των περιβαλλοντικών πολιτικών.

TAGS: