Διεθνή

Κύπρος – Προεδρικές εκλογές: Στο 10,9% η προσέλευση στην κάλπη, έως τις 10:00

Κύπρος – Προεδρικές εκλογές: Στο 10,9% η προσέλευση στην κάλπη, έως τις 10:00
Ελαφρώς αυξημένο σε σχέση με την προηγούμενη Κυριακή, είναι το παγκύπριο ποσοστό προσέλευσης στα εκλογικά κέντρα, όπως μεταδίδει το sigmalive.com.

Προεδρικές εκλογές – Κύπρος: Σύμφωνα με τον Γενικό Έφορο Εκλογής, μέχρι τις 10:00 το πρωί η παγκύπρια προσέλευση έφτασε στο 10,9%. Κατά τον πρώτο γύρο ήταν 10,5%.

Επίσης, μέχρι τις 10.00 το πρωί, στην εκλογική περιφέρεια Πάφου ψήφισε το 11%, ενώ χωρίς προβλήματα συνεχίζεται η ψηφοφορία για τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση της Εφόρου Εκλογής της εκλογικής περιφέρειας Πάφου, Επάρχου Πάφου Μαίρης Λάμπρου, μέχρι τις 10:00 άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα 5.200 ψηφοφόροι, δηλαδή ποσοστό 11%, ενώ κατά την προηγούμενη εκλογική διαδικασία το 2013 και συγκεκριμένα τη δεύτερη Κυριακή, είχαν ψηφίσει μέχρι αυτή την ώρα 5.159 ψηφοφόροι και ποσοστό 11%.

Ερωτηθείσα ένα υπήρξε οποιοδήποτε πρόβλημα, η κ. Λάμπρου απάντησε πως η εκλογική διαδικασία μέχρι στιγμής διεξάγεται ομαλά.

Εξάλλου, μέχρι τις 10:00, στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών είχαν ασκήσει το εκλογικό τους δικαίωμα στην εκλογική περιφέρεια Πάφου 5.000 ψηφοφόροι, δηλαδή ποσοστό 10%, ενώ κατά την προηγούμενη εκλογική διαδικασία το 2013 και συγκεκριμένα την πρώτη Κυριακή, είχαν ψηφίσει μέχρι αυτή την ώρα 5.883 ψηφοφόροι και ποσοστό 12,3%.

Στο 10,83% έφτασε μέχρι τις 10 το πρωί το ποσοστό των ψηφοφόρων που άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα για τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Έπαρχος Αμμοχώστου Γεώργιος Χρυσαφίνης, η μέχρι στιγμής ψηφοφορία συνεχίζεται κανονικά χωρίς οποιοδήποτε πρόβλημα και μέχρι τις 10 το πρωί είχε ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα το 10,83% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, δηλαδή 3,412 πολίτες.

Στο 8,8% είχε φθάσει μέχρι τις 10:00 το ποσοστό των ψηφοφόρων που άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα για τον πρώτο γύρο των εκλογών στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου.

Στο 10,8% ανήλθε μέχρι τις 10 το πρωί το ποσοστό των ψηφοφόρων που προσήλθε στα εκλογικά κέντρα και άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στην εκλογική περιφέρεια Λάρνακας για τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments