Ντόρα Μπακογιάννη: Εμείς θα πληρώσουμε τοις μετρητοίς και τα Σκόπια επί πιστώσει | Pagenews.gr
Pagenews Team 4 Φεβρουαρίου 2018, 09:26

Αναφερόμενη στο ονοματολογικό των Σκοπίων, η κ. Ντόρα Μπακογιάννη υποστηρίζει ότι "η λύση του ζητήματος προϋποθέτει κυρίως την αντιμετώπιση του αλυτρωτισμού", σημειώνει ότι "εάν καταλήξουμε σε μια σοβαρή συμφωνία, η οποία θα αντιμετωπίζει όλα τα επιμέρους ζητήματα, μια σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό θα ήταν αποδεκτή", εκτιμά όμως ότι απέχουμε πολύ από κάτι τέτοιο. 

"Και εγώ δεν θα ήθελα τον όρο Μακεδονία, όμως το ζήτημα είναι αν αυτό είναι εφικτό" δηλώνει η πρώην υπουργός και υπογραμμίζει ότι "όταν η κυβέρνηση πει πώς θα αντιμετωπίσει τις εσωτερικές της διαφωνίες και παρουσιάσει την επίσημη πρότασή της, να είστε σίγουροι ότι εμείς θα κάνουμε το εθνικά υπεύθυνο".

Σε ερώτηση για το εάν πρέπει να κάνουμε δημοψήφισμα για το ζήτημα τονίζει "το να προτείνει σήμερα ο υπουργός Άμυνας να γίνει δημοψήφισμα στην Ελλάδα δείχνει το μέγεθος της άγνοιας και της επικινδυνότητας αυτής της κυβέρνησης". 

Τέλος, η Ντόρα Μπακογιάννη επιτίθεται στην κυβέρνηση για τον χειρισμό του ζητήματος και υποστηρίζει ότι "η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αντί να προσπαθήσει να λύσει το ζήτημα με εθνική συνεννόηση και συναίνεση, από την αρχή χειρίστηκε το ζήτημα μικροπολιτικά, με στόχο να δημιουργήσει πρόβλημα στην αντιπολίτευση".

TAGS: