Αυτοδιοίκηση

Δήμος Καισαριανής: Εργασίες συντήρησης και επισκευών σχολικών συγκροτημάτων

Δήμος Καισαριανής: Εργασίες συντήρησης και επισκευών σχολικών συγκροτημάτων
Το έργο του Δ'ημου Καισαριανής, συνολικού προϋπολογισμού 734.000€ κατευθύνεται σε ουσιαστικές παρεμβάσεις που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια και υγιεινή.

Ξεκίνησαν οι εργασίες συντήρησης και επισκευών των σχολικών συγκροτημάτων του Δήμου Καισαριανής, που εξασφαλίστηκαν με χρηματοδότηση της ΚΤΥΠ Α.Ε. έπειτα από σχεδόν τρία χρόνια παρεμβάσεων της Δημοτικής Αρχής και διεκδικήσεων της σχολικής κοινότητας και των φορέων της πόλης. 

Οι εργασίες ξεκινάνε από το συγκρότημα του 1ου & 7ου Δημοτικών Σχολείων (Βενιζέλου) που συγκεντρώνει τις μεγαλύτερες ανάγκες, με στόχο να αποδοθεί το συντομότερο ξανά σε χρήση η Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του συγκροτήματος. Οι εργασίες θα συνεχίσουν και θα επεκταθούν στα υπόλοιπα σχολικά κτίρια υπό την επίβλεψη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Καισαριανής.

Το έργο συνολικού προϋπολογισμού 734.000€ κατευθύνεται σε ουσιαστικές παρεμβάσεις που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια και υγιεινή. Με την ολοκλήρωσή του θα απαντηθούν σειρά σοβαρών προβλημάτων που υπάρχουν, ώστε οι μαθητές της πόλης μας να μπορούν να στεγάζονται σε πιο ασφαλή σχολεία.

Είναι η πρώτη φορά μετά από σχεδόν είκοσι χρόνια, που θα πραγματοποιηθούν εκτεταμένες παρεμβάσεις στα σχολικά συγκροτήματα της πόλης. Η θετική αυτή εξέλιξη δεν έπεσε από τον ουρανό. Είναι το αποτέλεσμα του αγώνα που έδωσαν εδώ και τρία χρόνια το σύνολο της σχολικής κοινότητας μαζί με τη Δημοτική Αρχή.

Σε όλη αυτήν τη διαδρομή αναδείχθηκε η ραγδαία και εγκληματική υποχρηματοδότηση του μοναδικού κρατικού φορέα με ευθύνη την κατασκευή και συντήρηση των σχολικών κτιρίων, με την ΚΤΥΠ Α.Ε. να είναι πλέον ενταγμένη στο Υπερταμείο, χωρίς προσωπικό και με πολιτικό προσανατολισμό τις συμπράξεις με τους ιδιώτες. Την ίδια στιγμή, όλο και περισσότερες ευθύνες για τη συντήρησή τους μετακυλιούνται χωρίς τους απαραίτητους πόρους στους Δήμους.

Συνεχίζουμε στην ίδια πορεία με αποφασιστικότητα, δίνοντας προτεραιότητα στην αναβάθμιση των σχολικών μονάδων της πόλης μας για να μπορούν οι μαθητές να απολαμβάνουν αξιοπρεπείς και σύγχρονες συνθήκες μάθησης. Στο πλαίσιο αυτό και σε συνέχεια των προηγούμενων παρεμβάσεων, έχει κατατεθεί μελέτη και αίτημα στην Περιφέρεια Αττικής για τη διαμόρφωση όλων των αύλειων χώρων των σχολείων.

Ταυτόχρονα ενημερώνουμε ότι το προηγούμενο διάστημα ολοκληρώθηκαν οι ετήσιες προγραμματισμένες επισκευές έτους 2017 του Δήμου στα σχολεία που αφορούσαν συντηρήσεις χώρων, βάψιμο αιθουσών και βελτίωση της προσβασιμότητας των ΑμεΑ. Το αμέσως επόμενο διάστημα ξεκινά η υλοποίηση των επισκευών του έτους 2018 με προϋπολογισμό προσαυξημένο και με το υπόλοιπο ποσό του 2017.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments