Διεθνή

Ταγίπ Ερντογάν: Οι δεσμοί Τούρκων και “Μακεδόνων” είναι αδελφικοί

Ταγίπ Ερντογάν: Οι δεσμοί Τούρκων και “Μακεδόνων” είναι αδελφικοί
"Η Τουρκία θα είναι πάντοτε στην πλευρά της "Μακεδονίας" επειδή η Ελλάδα είναι λάθος. Η πΓΔΜ θα παραμείνει πάντα στη Μακεδονία", δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την περασμένη Τρίτη σε εκπομπή της τουρκικής ραδιοτηλεόρασης.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο των Σκοπίων, TV NOVA, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν είχε μιλήσει σε συνέδριο που διοργάνωσαν οι σύλλογοι ομογενών από την περιοχή των Βαλκανίων, και δήλωσε ότι "οι Τούρκοι και οι Μακεδόνες είναι αδέλφια και ότι η Τουρκία θα είναι πάντα πίσω από τους Μακεδόνες".

Σημείωσε επίσης ότι "αυτό που ξεχάσαμε το 1912 τώρα μπορεί να διορθωθεί". "Η Ελλάδα εμποδίζει την πΓΔΜ να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ για το όνομα, αλλά η Τουρκία θα είναι πάντοτε στη Μακεδονία και δεν θα επιτρέψει την αλλαγή του ονόματος".

Πρόσθεσε: "Για εμάς, η Άγκυρα και τα Σκόπια δεν έχουν καμία διαφορά και δεν θα αφήσουμε ποτέ τους αδελφούς μας μόνους, θα είμαστε πάντα μαζί τους και πάντα θα τους βοηθούμε και θα τους υποστηρίξουμε".

Το δημοσίευμα που μετέδωσε σήμερα το τηλεοπτικό δίκτυο των Σκοπίων, TV NOVA:

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Ζόραν Ζάεφ, έχει προγραμματιστεί να μεταβεί στην Τουρκία στις 12 Φεβρουαρίου όπου και θα έχει επίσημη συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments