Γυναίκα

Χιου Γκραντ: Αποζημίωση από τη Mirror για τις τηλεφωνικές υποκλοπές

Χιου Γκραντ: Αποζημίωση από τη Mirror για τις τηλεφωνικές υποκλοπές
Σε διακανονισμό προχώρησε ο Χιου Γκραντ με τον όμιλο Mirror Group Newspapers, στο πλαίσιο της αγωγής που είχε ασκήσει εναντίον των εφημερίδων για τηλεφωνικές υποκλοπές.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η Mirror αναμένεται να καταβάλλει εξαψήφια αποζημίωση στον Χιου Γκραντ, την οποία εκείνος πρόκειται να δωρίσει στην καμπάνια «Hacked Off».

Ο Χιου Γκραντ εμφανίστηκε σήμερα στο ανώτατο δικαστήριο στο Λονδίνο, όπου η δικηγόρος του έκανε γνωστές τις λεπτομέρειες του διακανονισμού. Ο ηθοποιός ανέφερε πως ο όμιλος εφημερίδων είναι ένοχος για χακάρισμα τηλεφώνων σε «βιομηχανική κλίμακα». Η Mirror Group Newspapers δήλωσε πως «λυπάται βαθύτατα» για τις πράξεις αυτές, τις οποίες αποκάλεσε «ηθικά λάθος». 

Η δικηγόρος του Γκραντ, Anjlee Saigol, είπε στον δικαστή πως η αγωγή κατά του ομίλου σχετίζεται με τη φερόμενη παράνομη κατάχρηση των πληροφοριών που έλαβε από το χάκινγκ των φωνητικών μηνυμάτων του ηθοποιού, τα προσωπικά δεδομένα που απέκτησε με τη μέθοδο εξαπάτησης «blagging» και από την παρακολούθησή του. Τα αδικήματα σημειώθηκαν μεταξύ 1998 και 2010 και αφορούν δημοσιογράφους και των τριών εφημερίδων του ομίλου: Daily Mirror, Sunday Mirror και Sunday People. 

Σε δηλώσεις του έξω από το δικαστήριο, ο Χιου Γκραντ τόνισε πως «αυτή η υπόθεση δεν έχει να κάνει μόνο με όσα έκαναν στο τηλέφωνό μου και σε όσους βρίσκονταν κοντά μου. Σε αυτή την αγωγή, η δικηγόρος μου και εγώ, πιέσαμε περαιτέρω γιατί ήμουν αποφασισμένος να αποκαλύψω την αλήθεια σχετικά με το είδος της απόκρυψης υψηλού επιπέδου στον όμιλο Mirror".

Αυτή η αγωγή κατέστησε σαφές πως το χακάρισμα τηλεφώνων και άλλες παράνομες πρακτικές συλλογής πληροφοριών πραγματοποιήθηκαν σε βιομηχανική κλίμακα σε Daily Mirror, Sunday Mirror και Sunday People. Αυτός ο όμιλος εφημερίδων παραπλάνησε το κοινό και τους μετόχους τους για πολλά χρόνια και έχει απογοητεύσει τους αναγνώστες του και τους σκληρά εργαζόμενους δημοσιογράφους του». 

«Η MGN δέχεται ότι η παράνομη παρακολούθηση φωνητικών μηνυμάτων και η απόκτηση ιδιωτικών πληροφοριών για τον κ. Γκραντ και άλλους δεν θα έπρεπε ποτέ να είχε συμβεί. Η MGN αναγνωρίζει ότι ήταν ηθικά λάθος και λυπάται βαθύτατα για τις άδικες πράξεις των πρώην υπαλλήλων της, οι οποίες ζημίωσαν και προκάλεσαν αναστάτωση στους πληγέντες, συμπεριλαμβανομένου του κ. Γκραντ», δήλωσε εκπρόσωπος του ομίλου. 

Η δικηγόρος του ηθοποιού πρόσθεσε ότι ένας από τους κύριους λόγους που «κυνήγησε» την υπόθεση ο Γκραντ, ήταν για να διαπιστωθεί η αλήθεια σχετικά με τις έρευνες του ομίλου και τη γνώση που είχε για τις παράνομες δραστηριότητες, πριν τις παραδεχτεί δημοσίως τον Σεπτέμβριο του 2014. Σύμφωνα με την ίδια, ως «μέρος του διακανονισμού» ο όμιλος παραδέχτηκε πως αρκετοί ανώτεροι υπάλληλοι «ενέκριναν, ενθάρρυναν ή ενεργά έκαναν τα στραβά μάτια στην εκτεταμένη κουλτούρα παράνομων δραστηριοτήτων συλλογής πληροφοριών» στις εφημερίδες. 

Τέλος, συμπλήρωσε πως η εταιρία «προσπάθησε ενεργά να κρύψει την παρατυπία της από τα πολλά θύματα» και παραδέχτηκε ότι η «εισβολή» στις ζωές των ανθρώπων θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί. Σημειώνεται πως η Mirror έχει βρεθεί πολλές φορές στα δικαστήρια κατηγορούμενη για τηλεφωνικές υποκλοπές. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments