Οικονομία

ΑΑΔΕ: Έρχονται νέα λουκέτα σε εφορίες

ΑΑΔΕ: Έρχονται νέα λουκέτα σε εφορίες
Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων βάζει λουκέτο σε 20 εφορίες σε Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη.

Λουκέτο σε τουλάχιστον είκοσι εφορίες στα αστικά κέντρα Αττικής, Θεσσαλονίκης και Πατρών προωθεί η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr.

Στόχος είναι η δραστική μείωση του κόστους λειτουργίας της φορολογικής διοίκησης αλλά και την αύξηση της αποτελεσματικότητάς της στο πεδίο του φορολογικού ελέγχου και της είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο αναμένεται εντός του 2018 να ξεκινήσει το σχετικό πρόγραμμα συγχωνεύσεων που θα αλλάξει τη γεωγραφία των φορολογικών υπηρεσιών στις τρεις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας.

Ένα από τα βασικά κριτήρια για το αν θα συνεχίσει να συνεχίσει να λειτουργεί ή θα μπει λουκέτο σε μια εφορία στην Αττική, τη Θεσσαλονίκη ή την Πάτρα θα είναι το αν λειτουργούν σε αυτήν τμήμαta Ελέγχου και Δικαστικού, ενώ σημαντικό ρόλο θα παίξει το εάν το κτήριο στο οποίο λειτουργεί η εφορία είναι ιδιόκτητο ή με ενοίκιο.

Από τις 40 εφορίες που λειτουργούν στην Αττική, διαθέτουν τμήματα Ελέγχου και Δικαστικού μόνο οι μισές, δηλαδή οι 20. Στη Θεσσαλονίκη από τις 11 εφορίες που λειτουργούν διαθέτουν τμήμα Ελέγχου και Δικαστικού οι 5 ενώ από τις δυο εφορίες που λειτουργούν στην Πάτρα διαθέτει αντίστοιχα τμήματα μόνο η μια εφορία.

Το σχέδιο προβλέπει μετακίνηση των υπαλλήλων των εφοριών που θα κλείσουν στις άλλες υπηρεσίες με στόχο τα τμήματα ελέγχου να γίνουν ακόμη πιο αποτελεσματικά. Σε κάθε περίπτωση για τους πολίτες οι αλλαγές δεν θα έχουν σημαντική επιβάρυνση, καθώς οι περισσότερες συναλλαγές με την εφορία γίνονται πλέον με ηλεκτρονικό τρόπο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments