Παναγιώτης Κουρουμπλής: Καμία απολύτως αναφορά του ονόματός μου στη δικογραφία για τη Novartis | Pagenews.gr
Pagenews Team 5 Φεβρουαρίου 2018, 20:31 5 Φεβρουαρίου 2018, 20:31

«Δεν υπάρχει απολύτως καμία αναφορά του ονόματός μου στη σχετική δικογραφία και πώς θα μπορούσε άλλωστε, δεδομένου ότι εγώ ο ίδιος έχω προκαλέσει τη δικαιοσύνη να διερευνήσει πιθανές ποινικές ευθύνες των φαρμακοβιομηχανιών για πληθώρα ζητημάτων (όπως φορολογικές παραβάσεις, ελλείψεις στην αγορά, την τήρηση ή μη των υποχρεωτικών πιστώσεων που έθετε ο νομοθέτης κλπ)», δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ακόμη, σχετικά με τη μηνυτήρια αναφορά του Ανδρέα Λοβέρδου για το ζήτημα της τιμολόγησης φαρμάκων δήλωσε:

«Α) Η αλλαγή του Νόμου της τιμολόγησης φαρμάκων έλαβε χώρα κατ᾽εντολή των θεσμών στις 14.8.2015 και ήταν αποτέλεσμα πολύμηνων διαβουλεύσεων.
Β) Στις 27.8.2015 η σχετική Υπουργική απόφαση της τιμολόγησης φαρμάκων έφερε την υπογραφή μου και αναρτήθηκε στη Διαύγεια, όμως δεν εκτελέστηκε, καθώς με διαδέχτηκε στο Υπουργείο ως Υπηρεσιακός Υπουργός ο κος Δημόπουλος ο οποίος και τη δημοσίευσε στις 11.09.2015».

«Τα συμπεράσματα για τη βασιμότητα ή μη των καταγγελλομένων από τον κ. Λοβέρδο θεωρώ πλέον ότι μπορεί να τα βγάλει και ο πλέον αδαής. Αλλωστε έχω και προσωπικώς απαντήσει για όλα αυτά στη Βουλή», κατέληξε ο κ. Κουρουμπλής.

TAGS: