Σκοπιανό: Κυβέρνηση και αντιπολίτευση της πΓΔΜ για το συλλαλητήριο στην Αθήνα | Pagenews.gr
Pagenews Team 5 Φεβρουαρίου 2018, 17:51

Ο Μπούγιαρ Οσμάνι σχολίασε το συλλαλητήριο για το Σκοπιανό, τονίζοντας ότι αποτελεί μέρος του πολιτικού διαλόγου που διεξάγεται με διάφορες μορφές και είναι κατοχυρωμένο δημοκρατικό δικαίωμα.

«Επίσης, δεν πρέπει να υποτιμάται ο μεγάλος αριθμός ανθρώπων που υποστηρίζουν την εξεύρεση λύσης και τάσσονται κατά αυτού του τρόπου έκφρασης διαμαρτυρίας. Ποτέ δεν πιστεύαμε ότι πρόκειται για ένα εύκολο θέμα που θα λυθεί χωρίς να αντιμετωπιστούν προκλήσεις στην πορεία. Αυτό που είναι σημαντικό, είναι πως έχουμε κυβερνήσεις (σ.σ. στην Ελλάδα και στην ΠΓΔΜ) που είναι αποφασισμένες να βρουν λύση», δήλωσε στο ΑΠΕ.

Τόνισε ότι οι κυβερνήσεις των δύο χωρών πρέπει να παραμείνουν ήρεμες και προσηλωμένες στην εξεύρεση λύσης, ανεξάρτητα από τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουν στην πορεία. «Τώρα είναι η ώρα να πάρουμε σωστές αποφάσεις και όχι εύκολες αποφάσεις», πρόσθεσε ο Οσμάνι, που προέρχεται από το αλβανικό κόμμα DUI.

Ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι, αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE, από την πλευρά του δήλωσε ότι τους προηγούμενους μήνες υπήρχε μια αίσθηση αισιοδοξίας και στις δύο χώρες, αλλά αυτή τη στιγμή τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα, ιδιαίτερα μετά τα συλλαλητήρια στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Ο ίδιος εξέφρασε την άποψη ότι η διαπραγματευτική διαδικασία οπισθοδρομεί. Κυβερνητικές πηγές, που επικαλούνται τα σκοπιανά ΜΜΕ, σημειώνουν ότι θέση της κυβέρνησης αναφορικά με το χθεσινό συλλαλητήριο είναι ότι παραμένει αφοσιωμένη στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης με την ελληνική κυβέρνηση, με τον σαφή στόχο να βρεθεί αξιοπρεπής λύση στα ανοιχτά θέματα μεταξύ των δύο γειτονικών ευρωπαϊκών χωρών.

Επιπλέον, οι ίδιες πηγές εξέφρασαν την πεποίθηση πως η πλειοψηφία των πολιτών των δύο χωρών επιθυμεί καλή γειτονία, που οδηγεί σε φιλία και σε σταθερότητα και οικονομική ανάπτυξη όλης της περιοχής.

TAGS: